به گزارش ایرنا خرید اقلام اساسی، میوه و شیرینی شب عید، لباس، کفش و اقلام لوکس در این روزها افزایش یافته و عرصه را برای سوء استفاده برخی از افراد سودجو و گران فروشی فراهم کرده است.
امسال اقدامات مناسبی برای مقابله با این افراد از طریق کارگروه‌های تنظیم بازار استانی، تنظیم بازار، عرضه مستقیم برخی از اقلام و نظارت موثر و مستمر بازرسان در حال انجام بوده اما نقش مردم نیز در جلوگیری از گران فروشی غیرقابل کتمان است.
مردم با نخریدن اقلام گران قیمت(نامتعارف)، معرفی افراد سودجو به مسئولان، کنترل میزان خرید و واقف بودن به حقوق مصرف کننده می توانند در ثبات بازار نوروزی سهیم شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از اجرای طرح نظارت نوروزی از 15 بهمن تا 30 فروردین سال آینده خبر داد و گفت: هدف از اجرای این طرح کنترل و نظارت بر وضعیت بازار کالا و خدمات اولویت ‌دار در مراحل تامین و توزیع و ایجاد آرامش در فضای روانی جامعه است.
جعفرصادق اسکندری با دعوت از مردم برای ایجاد آرامش در فضای روانی بازار، اضافه کرد: هماهنگی لازم با کمیسیون نظارت شهرستان ها به منظور نظارت و تثبیت نرخ کالاهای مصوب در زمینه کالاها و خدمات پرمصرف انجام ‌شده است.
وی اظهار کرد: در بخش کالایی عرضه اقلامی نظیر نان، لبنیات، البسه، کیف، کفش، آجیل، خشکبار، خواربار و شیرینی‌، گوشت ‌قرمز، گوشت ‌مرغ، ماهی، قند و شکر، روغن‌ نباتی، برنج و میوه مورد نظارت قرار می گیرد.
وی افزود: در بخش خدماتی نیز شرکت‌های مسافرتی هوایی، زمینی و دفتر فروش آنها، حمل و نقل درون ‌شهری و برون شهری، اماکن تفریحی و فرهنگی، سیاحتی و زیارتی، واحدهای اقامتی، غذاخوری‌ها و رستوران های بین راهی، انبارها و سردخانه ها و میادین میوه و تره‌بار تحت نظارت ناظران است.
وی بیان کرد: هرگونه تغییر قیمت کالا و خدمات تا پایان فروردین سال 1397 ممنوع اعلام شده است و کسبه نیز در این خصوص توجیه شده اند.
اسکندری با بیان اینکه در این ایام، نظارت ویژه بر تأمین، جذب، توزیع و قیمت میوه و مرکبات به ویژه پرتقال و سیب انجام می گیرد، گفت: علاوه بر آن، نظارت بر مراکز نگهداری کالا نظیر سردخانه‌ها و انبارها و بررسی میزان موجودی کالا در اول و پایان دوره به منظور پشتوانه ذخیره‌سازی انجام می‌شود.
وی افزود: کالاهای اولویت‌دار در نمایشگاه‌های بهاره شامل پوشاک، کیف و کفش، اقلام پروتئینی، آجیل و خشکبار، شیرینی، میوه و سایر کالاهای پر مصرف این ایام عرضه شده است و در این نمایشگاه با حساسیت بسیار زیاد بر عرضه این کالاها نظارت می شود.
به گفته وی شهروندان می توانند با استفاده از سامانه 124 گزارش ها، انتقادات، پیشنهادها و مشکلات خود را در خصوص بازار نوروزی در میان بگذارند و نقش مشارکتی آنان در ثبات بازار بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی نیز در این خصوص از تدارک 2 هزار و 250 تن میوه شب عید در استان خبر داد و گفت: یکهزار و 750 تن پرتقال و 800 تن سیب برای تامین میوه شب عید در سال جاری تدارک دیده شده است که در زمان مقرر به بازار مصرف عرضه می شود.
حسین سیوانی افزود: قیمت مصوب برای هر کیلو میوه در مراکز عرضه نمایش داده می شود و شهروندان می توانند با مراجعه به مراکز تعیین شده این اقلام را به قیمت مصوب خریداری کنند.
وی ادامه داد: بازرسان اداره کل صنعت و معدن و دستگاه های دخیل در بازار مصرف باید در تمام ایام نوروز بر کیفیت و نوع خدمات اصناف توجه کنند و در صورت لزوم نظارت و بازرسی ها تشدید و با متخلفان برخورد قانونی می شود.
شهریار حیدری، مدیر سازمان تعاون روستایی آذربایجان غربی نیز اظهار کرد: برای تنظیم بازار میوه شب عید 300 مرکز عرضه در سراسر استان در اختیار سازمان تعاون روستایی گذاشته شده که فعالیت آنها از اواخر اسفند ماه جاری آغاز و تا نیمه فروردین‌ ماه سال آینده ادامه می‌یابد.
مدیر توسعه بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در این خصوص با اشاره به تدارک یکهزار و 750 تن گوشت مرغ منجمد و 50 تن گوشت قرمز برای تنظیم بازار شب عید در استان بیان کرد: یکهزار و 226 تن برنج هندی برای تامین برنج مورد نیاز این ایام در بازار مصرف توزیع می شود.
احمد دهقان ادامه داد: برای 600 تن برنج نیز درخواست مجدد داده شده است تا به استان وارد و در صورت تایید در بازار توزیع شود.
مدیرکل راهداری حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از ثابت بودن قیمت بلیط اتوبوس های بین شهری همزمان با سفرهای نوروزی در استان خبر داد و گفت: ناوگان حمل و نقل بین شهری استان افزایش قیمتی در بلیط اتوبوس ها اعمال نمی کند و مردم می توانند با قیمت های امسال بلیط تهیه کنند.
عبدالحسین علی اکبری اضافه کرد: سه هزار و 400 دستگاه انواع اتوبوس، مینی بوس و سواری برای جابجایی مسافران نوروزی از پانزدهم اسفند ماه جاری تا پانزدهم فروردین سال آینده آماده سازی شده است.
وی با اشاره به آغاز طرح پیش فروش اینترنتی بلیط های نوروزی از بیستم بهمن ماه سال جاری، اظهار کرد: پیش فروش حضوری و اینترنتی نیز به صورت همزمان از پانزدهم اسفندماه آغاز شده است.
وی ادامه داد: شهروندان می توانند برای تهیه اینترنتی بلیط به پایگاه های اینترنتی www.payaneh.ir، www.payaneha.com و www.sk-bus.ir مراجعه کنند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی گفت: سامانه تلفنی 141 به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات مردم در خصوص وضعیت ترافیکی و جوی جاده های استان است.
علی اکبری افزود: شهروندان می توانند هرگونه نارسایی، انتقاد، پیشنهاد و شکایت خود را از ناوگان حمل و نقل بین شهری از طریق سامانه پیامکی 10002026 و 1000143 اعلام کنند.
به گزارش ایرنا ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت به استانداران سراسر کشور بخشی از مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور برای تنظیم بازار شب عید کالاهای اساسی است.
براساس این مصوبه مقرر شده تا کارگروه‌های تنظیم بازار استانی به ریاست استانداران هر استان تشکیل شود و اقداماتی که ستاد تنظیم بازار در سطح ملی انجام می‌دهد در استان‌ها نیز توسط استانداران و با حضور نمایندگان کارگروه تنظیم بازار در جلسات آنها رصد و پایش شود.
کل واحدهای تولیدی و صنفی در آذربایجان غربی بیش از 82 هزار و 600 واحد است که از این تعداد 85 درصد یعنی 71 هزار و 31 واحد تولیدی صنفی، توزیعی و خدماتی با پروانه در استان فعالیت می کند.
8137/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.