به گزارش ایرنا محمدمهدی شهریاری شامگاه سه شنبه در دیدار با استاندار اربیل افزود: جمهوری اسلامی ایران خواهان رفع موانع و مشکلات مرزی در این پایانه است و آذربایجان غربی نیز به عنوان پیش قراول این امر آمادگی کاملی در این خصوص دارد.
وی با اشاره به لزوم ارتقا سطح روابط تجاری طرفین، اظهار کرد: اگر این ارتباط به درستی برقرار شود، زمینه توسعه در هر 2 طرف فراهم می شود و جهت تسهیل این امر، توسعه زیرساخت های مرز تمرچین در اولویت مسئولان استانی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مرکز شماره گذاری پیرانشهر به زودی جهت حل مشکل پلاک گذاری برخی از خودروها در مرز تمرچین به صورت 24 ساعته فعال می شود.
وی مشکل شماره گذاری برخی از خودروهای لوکس را ناشی از برداشت های سلیقه ای ماموران مرزی خواند و حل این مشکل را در اسرع وقت وعده داد.
استاندار آذربایجان غربی ظرفیت های گردشگری این منطقه را نیز یادآور شد و پیشنهاد کرد که با هدف توسعه گردشگری هر 2 طرف، کمیته های تخصصی متشکل از کارشناسان مربوطه تشکیل شود.
شهریاری با اشاره به مشکلات اتباع ایرانی، گفت: مسئله ' اسماعیل کشاورز '، ورزشکار ارومیه به شدت در رسانه ها بازتاب داشته است و از مسئولان می خواهیم که به این مسئله در اسرع وقت رسیدگی کنند.
وی تاکید کرد: از برخوردهای سلیقه ای و مشکل آفرین کارکنان مرز تمرچین در هر 2 طرف باید جلوگیری شود زیرا هدف ما حل مشکلات گمرکی و تسهیل ارتباط جهت توسعه اقتصادی است.
استاندار اربیل نیز در این دیدار گفت: پایانه مرزی تمرچین تنها گمرک این استان بوده و از این نظر بسیار حائز اهمیت است.
'نوزاد هادی' برخی از مشکلات اقتصادی و زیرساختی کشورش را ناشی از فعالیت گروه تروریستی داعش عنوان کرد و گفت: مسئولان اربیل برای رفع این مشکلات تلاش می کنند.
وی افزود: 500 میلیون دینار جهت تسهیل در تردد مسافران و صادرکنندگان کالا در مسیر ارتباطی مرز تمرچین تا اربیل اختصاص داده شده است تا برخی از مشکلات زیرساختی این منطقه حل و فصل شود.
وی اظهار کرد: این استان آمادگی کامل دارد تا یک کارگروه 2 طرفه با حضور کارشناسان مربوطه جهت حل مشکلات زیرساختی گمرک تمرچین راه اندازی کند.
وی ادامه داد: جهت تسهیل در امورات توسعه اقتصادی، مسئولان این استان با هرگونه برخورد سلیقه ای کارکنان خود در گمرک برخورد جدی می کنند زیرا این مرز برای استان اربیل بسیار مهم است.
احمد برکابیان، ناظر گمرکات آذربایجان غربی نیز گفت: جهت رفاه حال مراجعه کنندگان به مرز تمرچین نیروهای فعال این گمرک افزایش یافته است و آمادگی کاملی جهت همکاری با مسئولان طرف مقابل وجود دارد.
وی ادامه داد: تردد مسافر در این مرز به صورت 24 ساعته جریان دارد و فعالیت شبانه روزی بخش های ترانزیت، صادرات و واردات نیز امکان پذیر است.
به گزارش ایرنا در ادامه این جلسه سه ساعته مسئولان اقتصادی، بازرگانی و کشاورزی هر 2 طرف به بیان مشکلات و پیشنهادهای خود پرداختند و استاندار هر 2 استان جهت رفع موانع و مشکلات قول مساعد دادند.
نوزاد هادی، استاندار اربیل عراق و هیات همراه صبح روز گذشته /سه شنبه، 15 اسفند/ وارد آذربایجان غربی و ارومیه شدند
بیشترین صادرات آذربایجان غربی از پایانه مرزی تمرچین صورت می گیرد و در سال گذشته 845 هزار و 511 تن کالا به ارزش 122 میلیون و 450 هزار دلار از این گمرک صادر شده است.
مرز تمرچین در 15 کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.
این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان 160 کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود 11 کیلومتر و 25 کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال 1386 به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است؛ شهرستان مرزی پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی و 145 کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
8135/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.