مجید عباسپور روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هم اندیشی هیات تیراندازی با کمان آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشورهای عراق، افغانستان، گرجستان، ارمنستان، ترکیه، بنگلادش، مجارستان، آذربایجان، کره جنوبی و تایلند و همچنین سه تیم داخلی به عنوان تیم ملی ایران برای حضور در این رقابت ها اعلام آمادگی کردند.
وی ادامه داد: با هماهنگی فدراسیون جهانی قصد داریم جام صلح و دوستی ارس را در تقویم جهای ثبت کنیم تا هر سال میزبان این رقابت ها باشیم.
وی اظهار کرد: کمان سنتی رشته ای است که ورزشکار با کمترین هزینه می تواند امکانات مورد نیاز را تهیه و با لباس محلی منطقه خود در مسابقات شرکت کند.
وی با اشاره به اهمیت استعداد یابی در این رشته گفت: باید استعدادیابی را از مدارس آغاز کنیم و بتوانیم ورزشکاران قدرتمندی را شناسایی و تربیت کنیم.
رئیس کمیته کمان سنتی فدراسیون تیراندازی با کمان ادامه داد: بیش از 2 هزار کماندار در رشته کمان سنتی در کشور فعالیت می کنند و تقریبا تمام استان ها از فضای روباز و مناسب برای تمرین برخوردارند.
عباسپور اظهار کرد: آذربایجان غربی یکی از استان های قدرتمند در رشته ورزشی تیراندازی با کمان است و وجود بهرام تیمورزاده به عنوان عضو تیم ملی و الهام غفاری قره باغ به عنوان مربی و بازیکن تیم ملی گواه بر این ادعاست.
وی ادامه داد: باید ورزشکاران استانی را حمایت کنیم این برنامه ها با هماهنگی و همکاری سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری امکان پذیر است.
عباسپور گفت: فدراسیون و کمیته کمان سنتی آمادگی دارد تا برای کارگاه های آموزشی که در استان ها برگزار می شود استادان را بدون دریافت هزینه ای در اختیار هیات استانی قرار دهد و اگر هیات استانی آمادگی داشته باشد میزبانی مسابقات قهرمانی کشور، مسابقات بین المللی و اردوهای تیم ملی را به این استان ها اعطا کند.
سرپرست هیات تیراندازی با کمان آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: هیات تمام تلاش خود را برای ترویج و گسترش این رشته ورزشی در جامعه انجام می دهد و از برنامه های فدراسیون و هیات استقبال می کند.
پیمان رضایی ادامه داد: باید بتوانیم با امکانات موجود استعدادهای بالاتری را در استان شناسایی و تربیت کنیم تا با برنامه ریزی های بلند مدت به اهداف خود برسیم.
به گزارش ایرنا الهام غفاری قره باغ نماینده آذربایجان غربی به عنوان مربی بانوان در این رقابت ها حضور خواهد داشت.
آذربایجان غربی از استان های فعال در رشته تیراندازی با کمان به شمار می رود، کمانداران این استان در سال 1395 توانستند یک مدال نقره در مسابقات بین المللی و 9 مدال رنگارنگ رقابت های کشوری را کسب کنند.
تیراندازی با کمان ورزشی کم خطر و سرگرم کننده برای همه سنین به شمار می رود و باعث افزایش تمرکز و مهارت تعیین هدف می شود؛ این رشته از ورزش های توصیه شده پیامبر اسلام (ص) است.
تمرین های بدنی کافی در جهت کسب حالت های خوب بدنی امری ضروری برای ورزشکاران این رشته ورزشی است و اگر فرد از لحاظ بدنی فعال نباشد، نمی تواند از کمان خود انتظار داشته باشد که در تمام طول مسابقه در دست هایش محکم و بدون لرزش باقی بماند.
فعالیت در رشته ورزشی تیرندازی با کمان با 2 نوع سلاح ' ریکرو' و ' کامپوند' در سطح جهان متداول است؛ شکل ساده، ابتدائی و سنتی کمان را ریکرو می نامند که از قدیم مورد استفاده قرار می گرفت و همچنان در ورزش تیر و کمان کاربرد دارد و در تمرین ها و مسابقات ورزشی از آن استفاده می شود. کامپوند نیز نوع پیشرفته کمان است که به وسیله ادوات مکانیکی مجهز شده است.
8135/ 3072/3093/** خبرنگار: شهین بیدادرس**تنظیم: پیمان پاکزاد ** انتشار: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.