فرود عسگری روز پنجشنبه در جلسه شورای توسعه صادرات غیرنفتی آذربایجان غربی افزود: نظیر این دستگاه پیشرفته در هفته های گذشته در گمرک شهید رجایی نیز راه اندازی شد.
وی اضافه کرد: این دستگاه ها می توانند کامیون ها را به صورت پیشرفته و با جزئیات کامل اسکن کنند و آن را در اختیار بخش فنی قرار دهند.
وی اظهار کرد: مقدمات تجهیز مرز بازرگان به این دستگاه ها در دست اجراست و در اوایل سال آینده شاهد افتتاح آنها خواهیم بود.
وی ادامه داد: این امر نقش مهمی در تسهیل تجارت در یکی از بزرگترین مرزهای کشور خواهد داشت و می تواند در سرعت بخشیدن به تجارت بین ایران و ترکیه و اروپا مفید باشد.
رئیس کل گمرک ایران افزود: طرح جامعی برای مرز بازرگان در آذربایجان غربی تدوین شده است که اجرای این امر نقش مهمی در توسعه مبادلات مرزی بین ایران و ترکیه و رسیدن به حجم پیش بینی شده 30 میلیارد دلاری تجارت بین این 2 کشور دارد.
وی اظهار کرد: اولویت اول سازمان گمرک ایران، تجهیز گمرک بازرگان است و مشکلی برای این امر نداریم.
عسگری با اشاره به اینکه 146 گمرک در کشور فعال است، ادامه داد: تعداد گمرک ها در سطح کشور بسیار بالاست و این تعدد با توجه به وجود هفت منطقه آزاد، 66 منطقه ویژه و بازارچه های مرزی بسیار بیشتر به نظر می رسد.
مجتبی خسروتاج، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه توسعه پیوندهای منطقه ای به ویژه کشورهای همسایه از جمله مهمترین سیاست های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود، گفت: ترکیه با توجه به اینکه در مسیر تجارت اروپایی ایران قرار داشته و ظرفیت های ترانزیتی قابل توجهی نیز دارد از اهمیت ویژه ای درا ین میان برخوردار بوده و آذربایجان غربی نیز به علت دارا بودن تنها مرز رسمی کشور با ترکیه، بسیار مهم است.
وی هدفگذاری 30 میلیارد دلاری تجارت ایران با ترکیه را یادآوری کرد و افزود: این 30 میلیارد دلار باید به صورت طبقه بندی در بخش های مختلف ملی و استانی ریز شود تا برنامه کاری بخش های گوناگون تهیه و بر اساس آن، زمینه های اجرای اقدامات لازم طرح شود.
وی اضافه کرد: افزایش شیفت های کاری مرز بازرگان به سه شیفت هشت ساعته در 2 طرف مرز، انتقال بخشی از تردد کامیون ها از مرز بازرگان به مرز سرو، توجه ویژه به توسعه خط ریلی مسافری در مرز رازی خوی، ارائه برنامه کاری نمایشگاه های خارجی برای جلوگیری از تداخل در برگزاری این نمایشگاه ها از جمله مهمترین مواردی است که می تواند در توسعه تجارت زمینی ایران و ترکیه موثر باشد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی تنها استان مرزی ایران با ترکیه است و 550 کیلومتر مرز با این کشور دارد.
مرز بازرگان ماکو یکی از مبادی سه گانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار می رود؛ سرو و رازی در شهرستان های ارومیه و خوی دیگر مبادی رسمی استان با این کشور را تشکیل می دهند.
2093/3072
** خبر: صابر چهرقانی ** انتشار: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.