فرهاد سرخوش روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خشکسالی و عوامل مختلفی چون مصرف بی رویه آب سبب شده است تا وسعت این دریاچه نسبت به 15 سال گذشته بیش از 2 هزار و 670 کیلومتر مربع کاهش یابد.
وی همچنین تراز فعلی نگین آبی آذربایجان را یکهزار و 270 متر و 38 سانتیمتر از آب های آزاد اعلام کرد و افزود: با وجود افزایش ارتفاع آب دریاچه ارومیه طی ماه جاری، تراز کنونی این دریاچه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21 سانتیمتر کاهش نشان می دهد.
وی با اشاره به اینکه حوضه آبریز دریاچه ارومیه از کم بارش ترین حوضه های آبریز کشور طی سال های اخیر بوده است، گفت: این حوضه توسط 21 رودخانه دائمی و 39 رودخانه دوره ای سیراب می شود.
سرخوش با بیان اینکه دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آبراهه ها و رودخانه ها تامین می شود، ابراز امیدواری کرد در روزهای آتی نیز بارش ها ادامه یابد.
به گزارش ایرنا دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران ‌است؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی در حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
بنا بر نظر کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر منفی بر محیط زیست منطقه داشته و بر روی دمای هوا و وزش بادهای نمکی تاثیر گذاشته است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه طرح های متعددی چون لایروبی رودخانه ها، انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب به دریاچه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی را در دستور کار دارد.
استاندار آذربایجان غربی نیز طی روزهای اخیر با اشاره به موافقت رئیس جمهوری با پیشنهاد استفاده از سه میلیارد دلار فاینانس خارجی برای اجرا و تکمیل طرح های احیای دریاچه ارومیه گفته که مذاکره با سرمایه گذاران خارجی نیز در این زمینه آغاز شده است و با دریافت تسهیلات خارجی روند اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه تسریع می شود.
3214/3072
** خبرنگار: شاهین سپهراد ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.