مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: منطقه آزاد ماکو با جاذبه های متنوع گردشگری، می تواند به مهم‌ ترین منبع کسب درآمد و عاملی برای رونق اقتصادی تبدیل شود.

مهدی عبدالله زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا آذربایجان غربی با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو  به عنوان بزرگترین منطقه آزاد ایران و سومین منطقه آزاد جهان یکی از مقاصد مهم گردشگری در طی چند سال گذشته مطرح شده است افزود: زیبایی ها و نقاط گردشگری و مراکز خرید این منطقه باعث شده است تا مسافران و گردشگران زیادی در ایام مختلف سال و به خصوص روزهای تعطیل به این منطقه سفر کنند. 

عبدالله زاده با بیان اینکه این منطقه با کشورهای ترکیه و جمهوری خودمختار نخجوان مرز مشترک دارد عنوان کرد: منطقه آزاد ماکو باجاذبه های متنوع تاریخی و فرهنگی قابلیت بالایی برای توسعه گردشگری دارد و علاوه بر آثار و سایت های تاریخی، منطقه آزاد ماکو با طبیعت زیبا و متنوع، مقصد بسیاری از طبیعت گردان و طبیعت دوستان نیز است.  

وی ادامه داد: منطقه آزاد ماکو از تنوع جاذبه های گردشگری برخوردار است و نیاز به تامین زیرساخت های مناسب در راستای افزایش جذب گردشگر دارد که از جمله این زیرساخت ها می توان به تامین امکانات مناسب برای رونق گردشگری خرید، گردشگری سلامت، تامین هتل و مراکز اقامتی، ساخت مکان های تفریحی و فراغتی، توسعه سیستم های ارتباطی و خدمات رزرواسیون (رزرواسیون انلاین)، مرمت و احیای آثار تاریخی و غیره اشاره کرد.   

 رشد 24 درصدی مراجعه کنندگان گردشگر در اماکن اقامتی این منطقه 

عبدالله زاده در ادامه با بیان اینکه به دلیل رشد روز افزون گردشگران در منطقه آزاد ماکو، نیاز به ساخت هتل و ایجاد اماکن اقامتی متنوع افزایش یافته است گفت: به طوری که در 6 ماهه اول سال جاری تعداد گردشگرانی که در مراکز اقامتی منطقه اقامت داشته اند از رشد 24 درصد برخوردار بوده است که نشان دهنده رشد و فرصت مناسب برای سرمایه گذاری در این بخش است.    

تاسیس تلکابین بهانه ای برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در منطقه 

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو با تشریح موقعیت کوهستانی و کوه های کوچک و بزرگ در منطقه آزاد ماکو این اصل را یک پتانسیل بسیار ارزشمند در حوزه گردشگری ذکر کرد و گفت: اجرای تله کابین (باکاربری‌های سرگرمی و گردشگری، شهربازی، دهکده اقامتی و غیره ) می تواند رونق سرمایه گذاری و اشتغال را در این منطقه در پی داشته باشد.

 وی ادامه داد: اجرای این طرح ضمن افزایش جذب سرمایه های بخش خصوصی نقش بسیار مهی در ارتقاء سهم سرانه های گردشگری و تفریحی دارد ضمن آنکه اجرای این نوع طرح ها موجب می شود منطقه به لحاظ دارا بودن آیتم های کیفی رشد یابد.  

پیست اسکی و تله سیژ باید در بام گردشگری منطقه آزاد ماکو تاسیس شود  

عبدالله زاده با اشاره به اینکه گردشگری در منطقه آزاد ماکو در حال حاضر فصلی است و عمدتا در فصل بهار و تابستان شاهد حضور خیل گردشگران در این منطقه هستیم گفت: برای توسعه صنعت گردشگری، منطقه آزاد ماکو نیازمند سرمایه گذاری در گردشگری زمستانی است که یکی از راههای آن توجه ویژه به ورزش های زمستانی است. 

وی گفت: منطقه قره خاچ و توریان که بام گردشگری ماکو نیز معروف شده است، در تابستانها پناهگاه مسافرانی است که از گرمای سوزان و سر و صدا و ترافیک شهر به دامنه های کوه های محور قره خاچ پناه می آورند، اما مزیت اصلی این منطقه به عنوان قطب گردشگری زمستانی منطقه آزاد ماکو در فصل زمستان خودنمایی می کند.

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو  افزود: همجواری این منطقه با شهر ماکو و امکانات و خدمات آن باعث شده است تا این منطقه از ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری در مجموعه های ورزشی و گردشگری زمستانی همچون پیست اسکی و تله سیژ و غیره برخوردار شود. 

لزوم توسعه فضاهای مدرن تفریحی و مراکز خرید در منطقه آزاد ماکو 

وی با اظهار بر اینکه جاذبه های تاریخی و طبیعی شاید به تنهایی پاسخگوی علاقمندی گردشگران برای سفر به منطقه آزاد ماکو نباشند تصریح کرد: در این میان جای خالی نقاط گردشگری مدرن و جدید در این منطقه به خوبی احساس می شود؛ درک این کمبود باعث شده تا زمینه برای سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی به منظور توسعه فضاهای مدرن تفریحی و خرید در منطقه آزاد ماکو فراهم شود.  

عبدالله زاده گفت: ایجاد تنوع در جاذبه های گردشگری می‌تواند نوعی تقاضای تحریک شده برای مسافران و گردشگران منطقه داشته باشد و آنها را برای سفر، اقامت و همچنین هزینه بیشتر در منطقه تشویق کند. 

وی همچنین با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو با وجود رودخانه ها و سدهای کوچک و بزرگ از مزیت قابل توجهی در گردشگری آبی و ساحلی برخوردار است عنوان کرد: رودخانه مرزی ارس، رودخانه زنگمار، سد بارون، سد ارس، سد شهید قنبری، سد قیقاج و غیره ویژگی های منحصربه فردی را فراهم می سازد و بستر ساز خلق جاذبه های بی نظیر شده است که همه ساله تعداد کثیری از علاقمندان را به خود جذب می کند و از قابلیت های بسیاری برای سرمایه گذاری در فعالیت های فراغتی - تفریحی از جمله قایق سواری و ماهیگیری، ورزش های آبی موتوری و غیر موتوری،‌ جت اسکی، ‌موتورسیکلت های آبی، پاراگلایدرهای آبی، فعالیت های اکوتوریستی، فعالیت های اکتشافی و ماجراجویانه و بسیاری دیگر برخوردار است.  

مدیر گردشگری منطقه آزاد ماکو، مسافرت برای درمان را یک صنعت پر سود در صنعت توریسم عنوان کرد و گفت: معمولا عواملی نظیر سهولت دسترسی، هزینه پایین درمان، بهبود سطح تکنولوژی و امکانات و وجود پزشکان مجرب در این زمینه تاثیر گذار هستند. 

منطقه آزاد ماکو قطب گردشگری سلامت در کشور 

وی ادامه داد: منطقه آزاد ماکو با توجه به موقعیت خاص و هم مرزی با کشور ترکیه و جمهوری خودمختار نخجوان، وجود آب و هوای مساعد و روستاهای ییلاقی، وجود آب های گرم معدنی برای آب درمانی و همچنین تقویت و بهبود زیرساخت ها و امکانات پزشکی و درمانی موجود می تواند به عنوان قطب گردشگری سلامت مطرح باشد .

 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.