میثم عاشوری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مشکلات موجود در استان در خصوص میزان بارش ها و ذخایر آبی به ویژه در بخش آب های زیرزمینی، افزود: در حال حاضر در همه دشت های استان افت سطح آب وجود دارد و این افت در دشت های خوی، سلماس، کهریز و قالقاچی بحرانی است.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن وضعیت آب های زیرزمینی در دشت های ارومیه، نقده، بوکان، شاهین دژ و میاندوآب نیز مناسب نیست و اگر توسط مسئولان و مردم مدیریت نشوند، می تواند به وضع بحرانی برسد.
وی با اشاره به کاهش بارندگی ها به موازات افزایش برداشت ها از آب های زیرزمینی در دشت های مختلف آذربایجان غربی، اظهار کرد: در حالی که متوسط بارندگی دراز مدت در 2 و نیم ماه گذشته از ابتدای سال آبی 73 میلیمتر است، میزان بارش در این مدت در سال جاری به 65 میلیمتر رسیده که نشان دهنده کمبود هشت میلیمتری و 11 درصدی نسبت به دراز مدت است.
وی با تاکید بر اینکه میزان بارش در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته 25 میلیمتر بیشتر است، بیان کرد: در حال حاضر یکی از بحرانی ترین دشت های استان، دشت سلماس بوده که با 18 متر افت در سطح آب مواجه شده و آب موجود در منابع زیرزمینی نیز از استانداردهای شرب خارج شده و به سمت شوری رفته است.
عاشوری از اجرای طرح موسوم به تعادل بخشی آب های زیرزمینی از سال 1393 در آذربایجان غربی خبر داد و گفت: در قالب این طرح علاوه بر اجرای طرح های آموزشی و فرهنگ سازی، اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای در راستای کاهش مصرف آب زیرزمینی در استان به اجرا در می آید.
وی به فعالیت 41 اکیپ گشت و بازرسی و وجود 22 محدوده مطالعاتی و 32 آبخوان در استان اشاره کرد و افزود: این اکیپ ها اقدامات لازم را برای شناسایی و پر کردن چاه های غیرمجاز انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه در این مدت صدها چاه غیرمجاز در استان پر شده است، تاکید کرد: در ماه های گذشته از 34 هزار چاه مجاز در استان، برای 15 هزار چاه پروانه مصرف بهینه صادر شده که اغلب در شهرستان ارومیه بوده است.
عاشوری گفت: کنتورهای حجمی هوشمند باتوجه به این پروانه ها نصب می شود و اجازه برداشت بیش از میزان پروانه را نمی دهد.
وی افزود: هزینه خرید و نصب این کنتورها از 30 تا 60 میلیون ریال بوده و تاکنون در آذربایجان غربی بیش از پنج هزار و 700 کنتور هوشمند نصب شده است.
وی تاکید کرد: مهمترین نقش را در کاهش مصرف آب در آذربایجان غربی مردم بر عهده دارند و باید با کاهش مصرف در راستای بهبود وضعیت آب در استان یاریگر باشند.
به گزارش ایرنا، در حالی که تا اواسط دهه 1380، آذربایجان غربی به عنوان استانی پرآب شناخته می شد، در 10 سال گذشته این استان با خشکسالی و افزایش بی رویه مصرف آب مواجه بوده و در حال حاضر بسیاری از دشت های این استان با معضل کم آبی مواجه است.
8137/3072
** خبر: سیده فاطمه سجادی ** انتشار: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.