کامیار داهیم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت چهار میلیارد و 500 میلیون ریال، غرامت معدوم سازی پرداخت شده و این نهاد هیچ گونه بدهی از بابت پرداخت غرامت ندارد.
وی بیان کرد: در این استان از 22 آبان سال گذشته تاکنون 289 مورد تلفات طیور که مشکوک به بیماری آنفلوآنزا بود، شناسایی شده و برای بررسی های بیشتر نیز 20 هزار نمونه برداری انجام شده که در نتیجه آنها 43 کانون بیماری شناسایی شده است.
داهیم با تاکید بر اینکه از کل 43 کانون، یک کانون صنعتی، 9 کانون ویلایی و 32 کانون روستایی بوده است، اظهار کرد: با وجود افزایش کانون بیماری فوق حاد پرندگان در برخی مناطق کشور، در آذربایجان غربی موردی از این بیماری گزارش نشده است.
داهیم با اشاره به اینکه ورود غیرمجاز انواع نهاده های طیور به استان یکی از عوامل نگران کننده شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است، گفت: عوامل انتظامی باید کنترل حمل و جابجایی انواع نهاده های طیور فاقد بارنامه و گواهی قرنطینه ای بهداشتی دامپزشکی را تشدید کند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه هزینه های این بیماری بالاست، گفت: همکاری بین بخشی دستگاه های مرتبط در راستای پیشگیری از بروز این بیماری ضروری است.
به گزارش ایرنا در سال 94 در آذربایجان غربی 6 روستای ارومیه، 2 روستای خوی و چهار روستای سردشت با بیماری آنفلوآنزا در طیور بومی مواجه شد که طیور این مناطق به سرعت توسط دامپزشکی استان معدوم و غرامت آنها پرداخت شد.
بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق ورود پرندگان مهاجر به تالاب ها و آب های ایران شیوع می یابد به نحوی که با آلوده شدن طیور بومی، زمینه ابتلای طیور صنعتی نیز فراهم می شود.
بیماری آنفلوانزای پرندگان بیماری خطرناکی است که در سال 1918 میلادی در جهان شیوع پیدا کرد و با شیوع آن 60 میلیون نفر جان خود را از دست دادند.
آنفلوآنزای پرندگان، گونه ای بیماری ویروسی بوده که ویروس عامل آن از خانواده Orthomyxooviridae است.
7125/3072
** خبرنگار: طاهره نوید آرین ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.