بانوی کماندار 32 ساله اهل ارومیه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری مسابقات بین المللی ترکیه در اردیبهشت سال آینده گفت: تیم ملی تیراندازی با کمان بانوان کشور برای نخستین بار در این مسابقات شرکت می کند.
الهام غفاری ابراز امیدواری کرد که با کسب نتایج مطلوب برای تیم بانوان افتخار آفرین باشد زیرا این مسابقات فرصت مناسبی برای نشان دادن قدرت و ظرفیت بانوان کماندار به شمار می رود.
وی ادامه داد: حضور در مسابقات بین المللی که اواخر آبان سال جاری در شهرستان جلفای آذربایجان شرقی برگزار می شود، از دیگر اهداف و برنامه های تیم ملی تیراندازی بانوان جمهوری اسلامی ایران است که اردوی تیم ملی برای آمادگی این مسابقات از اواسط آبان سال جاری آغاز می شود.
وی که حدود هشت سال به صورت حرفه ای این ورزش را دنبال کرده است، اظهار کرد: نخستین بانوی تیراندازی با کمان سنتی استان هستم که به عضویت تیم ملی تیراندازی با کمان درآمده ام.
وی با اشاره به اینکه این ورزش را از سال 1388 آغاز کرده است، افزود: با تلاش و پشتکار توانستم از سال 1394 عضو تیم ملی این رشته باشم.
وی حمایت های خانواده و انجام تمرین های سخت زیر نظر مربیان مجرب تیم ملی را رمز موفقیت خود و تیم تیراندازی با کمان بانوان عنوان کرد و افزود: تیراندازی با کمان یک رشته آرام بخش و مفرح است که به یک بخش جدایی ناپذیر زندگی من تبدیل شده که جدایی از آن برای من غیرممکن است.
غفاری ادامه داد: آذربایجان غربی دارای ظرفیت های بالایی در رشته تیراندازی است و می توان از این ظرفیت ها برای افزایش نمایندگان استان در تیم ملی استفاده کرد.
وی افزود: استعداد ورزشکاران این رشته در استان بسیار بالاست ولی مشکل اصلی، کمبود امکانات، بالا بودن هزینه ها و نبود حامی مالی مناسب در این رشته ورزشی است زیرا من برای هر بار حضور در مسابقات و اردوهای تیم ملی بیش از 10 میلیون ریال برای تامین تجهیزات و امکانات مورد نیاز این ورزش صرف می کنم.
به گزارش ایرنا الهام غفاری کماندار ارومیه ای مدال برنز مسابقات تیراندازی با کمان سنتی کشوری 'جام سهند' را که در تیر سال جاری در مراغه برگزار شد، به دست آورد.
کمانداران این استان در سال 1395 توانستند یک مدال نقره در مسابقات بین المللی و 9 مدال رنگارنگ رقابت های کشوری را کسب کنند.
تیراندازی با کمان ورزشی کم خطر و سرگرم کننده برای همه سنین به شمار می رود و باعث افزایش تمرکز و مهارت تعیین هدف می شود؛ این رشته از ورزش های توصیه شده پیامبر اسلام نیز به شمار می رود.
تمرینات بدنی کافی در جهت کسب حالت های خوب بدنی امری ضروری برای ورزشکاران این رشته ورزشی است و اگر فرد از لحاظ بدنی فعال نباشد، نمی تواند از کمان خود انتظار داشته باشد که در تمام طول مسابقه در دست هایش محکم و بدون لرزش باقی بماند.
فعالیت در رشته ورزشی تیرندازی با کمان با 2 نوع سلاح در جهان متداول است، یکی کمان ریکرو و دیگری کمان کامپوند؛ شکل ساده، ابتدائی و سنتی کمان را ریکرو می نامند که از قدیم مورد استفاده قرار می گرفت و همچنان در ورزش تیر و کمان کاربرد دارد و در تمرین ها و مسابقات ورزشی از آن استفاده می شود.
کامپوند نیز نوع پیشرفته کمان است که به وسیله ادوات مکانیکی مجهز شده است.
رشته تیراندازی با کمان در ابتدای تأسیس آن در ایران به صورت یک کمیته و انجمن تحت نظارت فدراسیون تیراندازی در ایران کار خود را شروع کرد و در ژوئن سال 1997 میلادی به عضویت رسمی فدراسیون بین المللی تیراندازی با کمان درآمد؛ تا قبل از سال 1381 این رشته ورزشی به صورت یک کمیته و انجمن تحت نظارت فدراسیون تیراندازی فعالیت می کرد و در واقع این رشته ورزشی مهجور و ناشناخته باقی مانده بود و فاقد یک سیستم منسجم جهت ساماندهی و سازماندهی کمانداران و مربیان و علاقه مندان به این رشته و برگزاری کلاس های آموزشی، داوری، مربیگری، شناسایی و جذب استعدادهای ورزشی، برگزاری مسابقات داخلی، اعزام به مسابقات برون مرزی و کسب مدال و عناوین قهرمانی بود تا اینکه در آبان سال 1381 با موافقت ریاست وقت سازمان تربیت بدنی این کمیته از فدراسیون تیراندازی منفک و به صورت فدراسیون مستقل تیراندازی باکمان آغاز به کار کرد.
8135 / 2093 **خبر: شهین بیدادرس ** انتشار: صابر چهرقانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.