رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی آذربایجان غربی از تکمیل و راه اندازی سامانه های ضد تگرگ به تعداد 34 سامانه در استان خبر داد.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی، پرویز امجدی در جلسه کارگروه کشاورزی و تهدیدات زیستی پدافند غیرعامل آذربایجان غربی اظهارکرد: برنامه ریزی برای خرید و استقرار سامانه های هوشمندضد سرمازدگی برای جلوگیری از سرمازدگی از اولویت های این سازمان به شمار می رود.

وی در ادامه استقرار سامانه ضد تگرگ در استان و استفاده از تورهای مقاوم در برار بارش تگرگ را از دیگر ادقامات این سازمان در راستای مبارزه با بارش تگرگ برشمرد.

امجدی با اشاره به مسایل حساس بخش کشاورزی و ضرورت توجه به پدافند غیرعامل در این بخش عنوان کرد: اخلال در فرایندهای تولید، بکارگیری نهاده ها، میزان مصرف کود و سم و هورمونها، اخلال در فرایند های بازار رسانی محصولات کشاورزی به همراه اخلال در برنامه های حمایتی دولت در فرایند تولید و مخصوصا در مواقع بحران و ایجاد آلودگی ثانویه باکتریایی- قارچی- ویروسی- عقیم سازی در تمام زیر بخشهای کشاورزی اعم از دام وطیور-آبزیان-زنبور عسل -زراعی - باغی از مواردی که موجب به خطر افتادن امنیت غذایی و ضربه به تولید بخش کشاورزی می شود.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: اجرای روشهای نوین آبیاری، احداث شبکه های آبیاری،انتقال آب با لوله و پوشش انهار و کانالهای آبیاری واجرای طرحهای کوچک و زود بازده تامین آب و استخر های ذخیره آب و توسعه و بهسازی آب بندها و احداث ایستگاههای پمپاژ و بهسازی چشمه های تامین آب کشاورزی و احیاء و مرمت قنوات از اقداماتی است که می توان برای مهار تهدیدات خشکسالی در بخش کشاورزی استان بکار بست.

وی با اشاره به تهدیدات بخش کشاورزی با آفات گیاهی و پدافند غیرعامل گفت: شکار انبوه حشرات برای کنترل جمعیت آنها و تقلیل خسارت وارده به محصولات با استفاده از تله های کارت زرد و نیز کاهش مصرف سموم شیمیایی و بررسی و ردیابی حشرات مضرر با تله های نوری جهت اطلاع رسانی به موقع به کشاورزان و زارعان برای مقابله با آن در دستور کار قرار دارد.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به سیل خیز و حادثه خیز بودن استان و خسارات وارد به بخش کشاورزی گفت: برای کاهش این خسارات می توان با همکاری سازمان آب منطقه استان مسیر رودخانه ها را ساماندهی وبا تعیین حریم و بستر سیلابی در رودخانه با دبی های برگشت زمانی مختلف اقدامات اساسی را انجام داد. 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.