برای اولین بار در سال گذشته، صادرات به ترکیه نسبت به واردات آن بیشتر شد و این بدین معنی است که مبادلات انجام شده برای کشورمان سود آور بوده است.
به گزارش ایلنا،مهدی جولازاده در حاشیه نمایشگاه توانمندیهای گردشگری و اقتصادی ایران در استانبول، با مثبت توصیف کردن روند رشد فعالیتهای تجاری بین ایران و ترکیه اظهار داشت: خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد روند رو به رشد تجارت بین دو کشور بودیم، امروز هم خوشحالیم که بگوییم بر خلاف گذشته ایران صرفا وارد کننده نیست و صادرات قابل توجهی به ترکیه دارد.
رئیس انجمن صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانیان مقیم ترکیه گفت: به نظرم از ظرفیتهای مرزی دو کشور استفاده کاملی نمیشود، بهخصوص مشکل تردد کامیونهای مرزی واقعا حاد است که البته اخیرا در منطقه ماکو، تدابیر مناسبی برای حل این مشکل اندیشیده شده است.
جولازاده تصریح کرد: با تقویت فناوری های مرزی از قبیل سیستم های الکترونیک و دستگاه های ایکس-ری قطعا تبادلات مرزی هم با سرعت بیشتری انجام خواهد شد، از طرفی راه های زمینی جدیدی از سوی ماکو و رازی در حال راه اندازی است.
وی در پاسخ به این سئوال که مبادلات تجاری ایران و ترکیه بعد از برجام چه تغییری کرده است، گفت: در مرز ایران و ترکیه تغییر زیادی شاهد نبودیم، چرا که در زمان تحریمها هم مبادلات در حال انجام بود، اما قطعا مهمترین محور تجارت یعنی ترانسفر پول به راحتی در حال انجام است که این مسئله میتواند گسترش تبادلات تجاری را در پی داشته باشد.
رئیس انجمن صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانیان مقیم ترکیه تاکید کرد: هدف بازار ایران و ترکیه با مذاکره روسای جمهوری دو کشور 30 میلیارد دلار است، این در حالی است که حجم مبادلات صرفا به اندازه 11 میلیارد دلار انجام میشود، این یعنی هنوز فضا برای کارهای بیشتر محیا است.
وی خاطرنشان کرد: شاید باورتان نشود، کارخانههای تبدیلی ترکیهای مثل کارخانه سرکه و کنسانتره به دنبال سیب هستند، این درحالی است که سیبهای ارومیه در کنار جادهها خراب میشوند و برنامهریزی و توجه کافی به بازارهای منطقه وجود ندارد.
رئیس انجمن صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانیان مقیم ترکیه تاکید کرد: اگر مرزهای آذربایجان غربی فعال شود، باتوجه به گسترش کشاورزی در این منطقه میتوان مشکل عرضه محصولات را حل و فصل کرد.