بهرام زینال زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به کاهش 90 هزار تنی تولید علوفه استان در سال جاری اشاره کرد و افزود: سالانه 600 تن علوفه خشک در استان تولید می شود که 60 درصد آن مورد مصرف عشایر قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در نیمه نخست سال جاری با توزیع حدود هفت هزار تن نهادهای کشاورزی و دامی در بین عشایر بخشی از این ضرر جبران شده است، ادامه داد: خشکسالی موجب کوچ زودهنگام عشایر استان شده و این امر نیز ضرر 25 درصدی در درآمد عشایر داشته است.
وی با اشاره به اینکه 15 هزار و 599 خانوار عشایری در استان وجود دارد، اظهارکرد: از این تعداد خانوار فقط حدود 600 خانوار به خارج از استان کوچ می کنند و بقیه نیز در داخل استان و در مناطق چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین دژ ییلاق و قشلاق می کنند.
وی با اشاره به جمعیت عشایری آذربایجان غربی اظهار کرد: 103 هزار و 927 نفر از جمعیت استان عشایر هستند که در 16 شهرستان و یکهزار روستا زندگی می کنند.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی بیان کرد: 2 میلیون و 670 هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و 600 هزار هکتار تحت پوشش عشایر استان است.
بهرام زینال زاده با اشاره به اینکه عشایر این استان در تولید پشم و صنایع دستی غیرداری رتبه اول کشور را دارند، افزود: عشایر این استان سالانه 19 هزار جفت کلاه، دستکش، جوراب، گیوه، پاپوش و سه هزار تن پشم تولید می کنند.
وی ادامه داد: عشایر آذربایجان غربی همچنین با تولید 16 هزار مترمربع صنایع دستی داری (قالی، قالیچه و گبه) قریب به 10 درصد تولید این محصولات را در کشور به خود اختصاص داده اند.
وی با بیان اینکه 25 درصد مواد پروتئینی استان توسط عشایر تامین می شود، گفت: عشایر استان 2 میلیون واحد دامی دارند که سالیانه 16 هزار تن گوشت و 50 هزار تن شیر تولید می کنند.
به گفته وی عشایر استان امسال 25 هزار تن شیر، حدود هفت هزار تن گوشت، 9 هزار جفت کلاه و دستکش و هشت هزار مترمربع صنایع داری از جمله قالی و قالیچه را تولید و روانه بازار کرده اند.
مدیرکل امور عشایر استان با اشاره به نقش برجسته عشایر در تحقق اقتصاد مقاومتی بیان کرد: عشایر با کمترین امکانات نقش مهمی در تولید ایفا کرده اند و بر همین اساس در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی به عشایر استان 70 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره با باز پرداخت پنج ساله و نرخ سود چهار درصد جهت پایداری شغلی، تولید گوشت قرمز و علوفه مورد نیاز دام های آنان اختصاص یافته است.
زینال زاده ادامه داد: عشایر استان 60 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی را در اختیار دارند و همچینین 10 شرکت و یک اتحادیه توسط خود عشایر و نمایندگان آنان در استان فعالیت می کند.
وی اضافه کرد: عشایر باید از چند منبع درآمد داشته باشند تا در صورت وقوع حادثه و خسارت های ناشی از حوادث غیر مترقبه از منبع دیگری بتوانند به زندگی خود ادامه دهند.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی سومین استان کشور از نظر جمعیت عشایری است و حدود 15 هزار و 599 خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر 104 هزار نفر در این استان زندگی می کنند که 3.5 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.
عشایر استان 12 ایل و 21 طایفه مستقل هستند و 16 شهرستان استان دارای عشایر و 336 روستا نیز ویژه عشایر است.
8135/3072
** خبرنگار: شهین بیدادرس ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.