شاید کسی تصور نمی کرد که یک نوجوان 16 ساله تحت آموزش های 'ساکو' بر روی پیست شمشیربازی هنرنمایی کرده و تیم ملی شمشیربازی ایران را برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی در اسلحه اپه صاحب گردن آویز طلا کند.
آری اپه ایست ارومیه ای همواره با چکاچک شمشیرهایش اولین و بهترین مربی خود، 'سرکیس عیوضیان' را شیفته مهارت خود کرده بود؛ همان مربی ارمنستانی که شمشیربازان او را 'ساکو' می خواندند.
طاهر عاشوری پیش از درخشش در فیلیپین، در سال 1390 نیز طلای کاپ جوانان جهان را در یزد برای تیم ملی شمشیربازی ایران به ارمغان آورده بود.
مدال طلای انفرادی جوانان کشور و مدال نقره انفرادی و تیمی در مسابقات المپیاد ایرانیان در اصفهان در سال 1388 نیز در ویترین مدال های این قهرمان ملی می درخشد.
سال 1389، سال پرفروغی برای این شمشیرباز مطرح بود و طلایه دار شمشیربازی اسلحه اپه کشور 2 بار در مسابقات قهرمانی انفرادی جوانان کشور و المپیاد کشوری بر سکوی قهرمانی ایستاد.
این تمام ماجرا نبود زیرا پس از آن نیز مدال های رنگارنگ ملی و بین المللی در کلکسیون افتخارهای این ورزشکار مطرح درخشید و عاشوری مدال نقره باشگاه های غرب آسیا در کویت طی سال 1391 و مدال برنز انفرادی و نقره تیمی در مسابقات شمشیربازی آزاد تایلند در سال 1394 را از آن خود کرد.
آبان سال 1395 بود که طاهر عاشوری اپه ایست ملی پوش ارومیه ای مدال طلای قهرمانی مسابقات شمشیربازی ایران را بر گردن آویخت.
فدراسیون شمشیربازی جمهوری اسلامی ایران برترین شمشیربازان اسلحه اپه بزرگسالان را در سال 1395 اعلام کرد و بر اساس این رده ‌بندی 'طاهر عاشوری' از ارومیه با 22.5 امتیاز به عنوان بهترین شمشیرباز ایران شناخته شد.
طاهر عاشوری متولد 1369 شمسی در ارومیه بوده و مجال درد و دل با این قهرمان ملی در دفتر ایرنای مرکز آذربایجان غربی فرصتی برای آشنایی بیشتر با این رشته ورزشی کم خطر و انعکاس چالش های پیش روی آن است.

سوال: چگونه این ورزش را شروع کردید؟
جواب: با طلا شروع کردم! 12 سال پیش در سال 1384 زیر مربی ارمنستانی ام 'سرکیس عیوضیان' که عضو تیم های ملی شوروی سابق و ارمنستان بود به این رشته ورزشی روی آورده و در نخستین حضورم در مسابقات اولین مدال طلای انفرادی آذربایجان غربی را در مسابقات جوانان قهرمانی کشور به دست آوردم.

سوال: اولین مربی تان چه تاثیری در این موفقیت شما داشت؟
جواب: اگر نوجوان در این دوره، ورزش را نزد یک مربی خوب، تحصیل را نزد یک معلم خوب و کار را نزد یک کارفرمای خوب فرا بگیرد، یک شخصیت مستقل پیدا می کند و برای جامعه مفید می شود. خوشبخاته من در سن نوجوانی با مربی دلسوزی به نام 'سرکیس عیوضیان' آشنا شدم و بالای 50 درصد شخصیتم را مدیون وی هستم.

سوال: آیا 'عیوضیان' را مربی ایده آل خود می دانید؟
جواب: یک مربی ایده آل باید دلسوز، فداکار و در ازای مربیگری توقعی از بازیکن خود نداشته و قدردان وی باشد. از سطح پایه برای ورزشکاران کار کند و از لحاظ فنی برای بازیکن کم نگذارد. پس از یک دهه ورزش حرفه ای با تمام وجودم به این نتیجه رسیده ام که مربی به عنوان پدر دوم یک ورزشکار است! 'سرکیس عیوضیان' درهیچ بعدی برای من کم نگذاشت و از 14 سالگی که در اوج نوجوانی ورزش را شروع کردم، حامی من بود. من وقتی در 2 مسابقه به عنوان هم تیمی به چند شمشیرباز کمک کردم تا موفق شوند، به ارزش و جایگاه مربیگری بیشتر پی بردم و متوجه شدم یک مربی بیشتر از بازیکنش در یک موفقیت ورزشی خوشحال می شود.

سوال: آیا از میزان دریافتی خود از فدراسیون شمشیربازی ایران راضی هستید؟
عاشوری لبخندزنان گفت: چون هیچ حقوقی دریافت نمی کنم راضی هستم! حقوق دریافتی ورزشکاران از فدراسیون ها تنها منوط به کسب مدال آسیایی است. اوج جوانی ام بر روی پیست شمشیربازی گذشته است و سال ها در این ورزش عَرق ریخته ام و به خاک وطنم عِرق دارم! اولین و بهترین مربی ام عیوضیان به من گفته بود شمشیربازی در خون توست و چه به تو حقوق بدهند یا ندهند به طور حتم این ورزش را ادامه خواهی داد.

سوال: آیا ورزش زندگی شما را تحت شعاع قرار داده است؟
عاشوری بی درنگ جواب داد: اگر به عقب برگردم دوباره شمشیرباز می شوم و صدبار هم ضرر ببینم این ورزش را ادامه می دهم. من در تصمیم گیری های زندگی ام پیرو قلبم بوده ام و انتخاب این ورزش بر اساس عشق و اشتیاقم به این ورزش بوده است.

سوال: این ورزش چه ویژگی های شاخصی دارد؟
جواب: جمعیت ورزشکاری شمشیربازی کم، کیفیت و بار فنی آن بالا و میزان آسیب خوردگی در این ورزش نزدیک به صفر است. توصیه من به خانواده ها این است که فرزندان خود را با این ورزش کم خطر و مدال آور آشنا کنند. جالب است بدانید در این ورزش شمشیربازان فلوریست ساکت بوده و آناتومی بدنی ریزی دارند، سابریست ها پرشور بوده و دستان کشیده و قدبلندی دارند اما اپه ایست ها افراد منظمی بوده و از لحاظ شخصیتی در حد وسط رفتارهای فلوریست ها و سابیست ها قرار دارند.

سوال: حمایت های مادی و معنوی مسئولان از شما چگونه بوده است؟
جواب: در زمان حاضر به همت جعفر صادق اسکندری، رئیس هیات شمشیربازی آذربایجان غربی خدمت سربازی خود را در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان می گذارم. این حمایت مرا در ادامه راه ورزشی ام دلگرم کرده است.

سوال: چرا تیم ملی شمشیربازی ایران در اسلحه اپه در رقابت های بین المللی ضعیف عمل کرده است؟
جواب: اردوهای آمادگی تیم ملی شمشیربازی از لحاظ امکانات و تغذیه در وضعیت مطلوبی است. مشکل عمده ای که در این وسط وجود دارد این است که علم ورزش در اختیار ما نیست و امروزه تیم ملی نیازمند مربی به روز و تراز اول جهانی است.

سوال: آیا در مسابقات مختلف بدشانسی آورده اید؟
جواب: با وجود ماه ها تلاش برای کسب مدال در سال 1388 در جام جهانی آلمان قرعه ام به اسرائیل خورد و بازی نکردم! در سال 1394 نیز در مسابقات انتخابی المپیک لندن که در کشور آلمان برگزار شد با بدشانسی تمام در گروه خود با قرعه ورزشکار رژیم اشغالگر قدس برخورد کرده و از رویارویی با وی امتناع کردم.

سوال: آیا این رقابت ها شیرین ترین خاطره شما شد؟
جواب: می توانست شیرین باشد اما به تلخ ترین آنها تبدیل شد!

سوال: چه اتفاقی افتاد؟
جواب: در برابر اسرائیل که حاضر نشدم مسئولان رده بالای استان به ازای این کار یک سکه به من هدیه دادند. نهاد دیگری نیز به من پول نقد داد. ای کاش این هدایای نقدی را به من نیم دادند! در زمان اهدای این کادوها جرات کافی نداشتم آنها را پس بزنم! ارزش ریالی گذاشتن به یک اقدام معنوی، ورزشکار را بی انگیزه می کند. می توانستند خودوری قسطی یا قطعه زمین قسطی بدون بهره بانکی بدهند اگر بر مادیات تاکید داشتند. چندین بار در مسابقات از دستیابی به مقام ها بازماندم اما به اندازه این 2 تجلیل در دنیای ورزش ناراحت نشده ام! بارها با خودم فکر کرده ام یا کار من بی ارزش بوده یا ارزش واقعی فلسطین هنوز در جامعه ما مشخص نشده است. کاش یک چفیه و لوح تقدیر می دادند و بس!

سوال: مهم ترین مشکل ورزش شمشیربازی آذربایجان غربی در حال حاضر چیست؟
جواب: این ورزش از اوایل دهه 80 شمسی توسط علی نجف زاده در آذربایجان غربی بنیانگذاری شده است اما هنوز حامیان مالی به این ورزش روی نیاوره اند! بارها به همراه مسئولان استانی ورزش شمشیربازی برای جذب حامی مالی به شرکت های بزرگ مراجعه کرده ایم اما به در بسته خورده ایم! درد دل حامیان مالی این بوده است که 'چه سودی از اسپانسرینگ شمشیربازی عاید شرکت مورد نظر می شود؟'

سوال: راهکار این مشکل را در چه می دانید؟
جواب: بخش خصوصی در نتیجه حمایت مالی از این ورزش باید نفع مالی ببرد و بر این اساس تسهیل شرایط قانونی برای حمایت مالی از خواسته های مهم جامعه ورزش شمشیربازی است.

به گزارش ایرنا هیات شمشیربازی آذربایجان غربی یکی از هیات های فعال و موفق آذربایجان غربی است که با تاسیس خانه شمشیربازی در محل ورزشگاه تختی ارومیه، فعالیت چشمگیری در راستای جذب و تربیت علاقه مندان این رشته دارد.
این هیات فعالیت خود را از سال 1382 در استان آغاز کرده و حضور قهرمانانی همچون طاهر عاشوری، حجت حکیمیان، سکینه نوری، الهه قهرمانی، فریما باباپور، رضا محمودپور و سعید رمضانی در ترکیب تیم های ملی و کسب مدال های متعدد کشوری، بین المللی و آسیایی از موفقیت های ورزشکاران ملی پوش این هیات نوپاست.
از نوجوانان آینده دار این رشته در آذربایجان غربی می توان به هادی رضوی نیا و حسین شجاع زاده در اسلحه فلوره و امین خیردوست در اسلحه سابر اشاره کرد.
تیم شمشیربازی بانوان اپه ایست آذربایجان غربی اواسط آبان ماه سال 1395 با ایستادن بر سکوی سوم مسابقات قهرمانی بزرگسالان کشور کاپ برنز را بالای سر برده و الهه قهرمانی از آذربایجان غربی به عنوان شمشیر بازان تراز اول کشور در اسلحه فلوره است.
7129/3072
گزارشگر: توحید محمودپور انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.