علی شایگان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قلمه گیری هرساله با آغاز فصل پاییز توسط اکیپ اجرایی از سرشاخه‌های مناسب که از هرس فرم در سطح شهر صورت می گیرد، جمع‌آوری و به گلخانه سازمان پارک ها انتقال داده می شود.
وی اضافه کرد: پس از جداسازی و بریدن شاخه‌ها، قلمه ‌زنی از بوته ‌های سالم که عاری از هر نوع آفت و بیماری است، در بستر کشت توسط باغبانان انجام شده و در فصل بهار و تابستان در سطح شهر کاشت می شود.
وی اظهار کرد: همچنین 30 هزار بوته درخت و درختچه دیر ریشه زا در نهالستان چابکسر شهرداری ارومیه تولید شده و این اقدام در راستای کاهش هزینه ها و تامین اقلام مورد نیاز سازمان پارک ها و فضای سبز صورت گرفته است.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری ارومیه گفت: کاشت اقلام مقاوم به کم آبی، استفاده از سیستم های مکانیزه آبیاری و راهکارهای مدیریت منابع آبی در جهت آبیاری فضای سبز در این شهر در حال انجام است.
شایگان با اشاره به آبیاری شبانه درختان در ارومیه افزود: آبیاری درختان به صورت شبانه در راستای صرفه جویی در مصرف آب با کاهش تبخیر در ساعت های خنک، کاهش حجم ترافیک و خطرهای احتمالی توسط سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری ارومیه صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی و پیش بینی های لازم جهت اجرای این طرح به طور جدی توسط مناطق پنج گانه و منطقه گلمان در بلوارهای سطح شهر در دستور کار سازمان قرار گرفته و در حال انجام است .
وی با اشاره به استفاده از نوارهای زرد رنگ برای کنترل آفت های درختان سطح شهر، اظهار کرد: کارت های زرد جزو پرکاربردترین مواد بیولوژیک مصرفی است و با شناسایی به موقع آفت ها می توان آن را مشاهده و بررسی کرد.
وی ادامه داد: نوار بیولوژیک و چسبناک زرد رنگ که دارای طول موج خاصی بوده و برای حشرات بی خطر است، به دور تنه درختان جهت کاستن از آفت ها و حشره های مضر استفاده می شود.
وی افزود: این تله ها با طول موج رنگی که ایجاد می کنند، حشرات را به سمت خود جلب کرده و موجب جذب آفت به سطح کارت می شود.
شایگان گفت: از کارت های زرد چسبیده برای کنترل آفت هایی نظیر سفید بالک ها، مگس های میوز، شته های بالدار و زنجیرک های پسیل استفاده می شود.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری ارومیه اظهار امیدواری کرد تا با اجرای این طرح گام موثری در راستای کاهش استفاده از سموم شیمیایی و در پی آن کاهش آسیب های زیست محیطی با بهره گیری از روش های غیرشیمیایی، بیولوژیک و تلفیقی در فضای سبز شهری برداشته شود.
به گزارش ایرنا، شهر ارومیه در چند سال اخیر میزبان جشنواره های گل بوده و میلیون ها بوته گل در سال های اخیر در این شهر کاشته شده و بهبود فضای شهری را به دنبال داشته است.
در شهر ارومیه بوستانی با هزاران بوته گل نیز به نام 'گوللرباغی' نامگذاری شده که در ایام تابستان هر روز میزبان گردشگران و شهروندان زیادی است.
شهر ارومیه با 700 هزار نفر جمعیت، 10 هزار هکتار مساحت دارد و سرانه فضای سبز در ارومیه برای هر نفر 10 مترمربع است.
8137/3072
** خبرنگار: سیده فاطمه سجادی ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.