نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت:فعالیتها و دستاوردهای علمی وپژوهشی و فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی سبب تقویت روحیه امیدواری و نشاط علمی برای مردم استان و کشور است.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی ، حجت الاسلام دکتر سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در دیدار با رئیس، معاونین و پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان که به مناسبت سی و هفتمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی، برگزار شد بابیان مطلب فوق افزود: دستاوردهای علمی ,پژوهشی و فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در مقایسه با سایر مجموعه های علمی دانشگاهی قابل تحسین است.
وی اظهار کرد: جهادگران جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی کارها را با نیت خالصانه و به شکل جهادی پیش می برند که نتایج و خروجی کارهای جهاد دانشگاهی در مقایسه با سایر مراکز علمی و دانشگاهی قابل تحسین بوده که این دستاوردها باید تداوم یابد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با مقایسه امکانات جهاد دانشگاهی استان با سایر مراکز دانشگاهی اظهار کرد:با شناختی که از جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی دارم، موفقیتها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی با لحاظ قراردادن امکانات و تعدد نیروهای سایر مراکز دانشگاهی خروجی علمی و فرهنگی این نهاد چندین برابر بوده و قابل قیاس نمی باشد.
حجت الاسلام دکتر سید مهدی قریشی با اشاره به دستاوردهای و موفقیت های اخیر جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی اظهار کرد:موفقیتهای این نهاد انقلابی در استان مایه مباهات، خوشحالی و امید برای استان بوده و امیدواریم این دستاوردها در استان تدوام داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه دستاوردهای جهاد دانشگاهی استان باید به نحو شایسته و اصولی به مردم و مسئولان اطلاع رسانی شود اظهار کرد: تبلیغ و اطلاع رسانی دستاوردهای صورت گرفته جهاددانشگاهی آذربایجان غربی برای استان و کشور باعث تقویت روحیه مردم و ایجاد روحیه امیدواری می شود و فعالیت ها و موفقیت های ارائه شده از سوی رییس این نهاد در استان باید در جامعه بیان شود تا مردم از این موفقیت ها مطلع شوند که باعث تقویت روحیه و ایجاد امیدواری برای مردم و نظام است.
امام جمعه ارومیه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اتش به اختیار تصریح کرد: مقوله اتش به اختیار مختص مسائل فرهنگی نبوده بلکه باید در تمامی حوزه ها مورد توجه قرار گیرد و جهاد دانشگاهی می تواند در این خصوص بصورت علمی و تخصصی در حوزه های پژوهشی پیش قدم باشد.
وی وجود بوروکراسی اداری در برخی دستگاههای اجرایی را دست و پاگیر در روند سرعت دهی کارهای پژوهشی و علمی متخصصین دانست و افزود: پژوهشگران جهاد دانشگاهی با تکیه بر فرمایشات معظم له با تدبیر خود کارهای علمی و پژوهشی را در راستای شناسایی و حل مشکلات جامعه انجام دهند .
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی همچنین بر ضرورت اولویت سنجی نیازها و مشکلات جامعه تاکید کرد و افزود: برای حل مشکلات جامعه باید نیازهای پژوهشی،علمی جامعه شناسایی شده و پژوهشگران نیز براساس این اولویت ها به سمت انجام کارهای تحقیقاتی و علمی سوق یابند.
وی ادامه داد: انجام فعالیت های علمی و پژوهشی برای جامعه مفید است ولی بدون اولویت بندی مشکلات، انجام کارهای تحقیقیاتی هزینه بر و فاقد نتایج قابل استفاده خواهد بود .
امام جمعه ارومیه گفت: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی بعنوان الگویی موفق میتواند با راه اندازی سامانه ای برای دسته بندی و اولویت بندی نیازهای استان مباحث علمی و تحقیقاتی رابراساس این اولویت ها در راستای حل مشکلات استان شناسایی و در اختیار پژوهشگران قرار دهد.
امام جمعه ارومیه با تاکید بر محور قرار دادن یاد خدا در مباحث علمی و تحقیقاتی گفت: علم ماهیت مادی نداشته و به مثابه نوری در دل انسان از سوی خداوند نهاده می شود که اگر انسان با نیت الهی وارد کارعلمی شود خداوند زمینه ارتقا علم وی را فراهم می کند.
همچنین در ابتدای این دیدار دکتر عاقلی، رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در این نهاد اظهار کرد: جهاد دانشگاهی استان در سال گذشته در 54 رویداد فرهنگی در قالب 34 برنامه برای 14 هزار دانشجوی دانشگاههای دولتی، پیام نور و علمی کاربردی استان در 9 کانون فرهنگی ارائه کرده است و برگزاری موفق ومنظم دو دوره همایش ملی تبیین حقوق شهروندی با مشارکت همه دانشگاهها و دستگاههای اجرایی در ارومیه با حضور بزرگان علمی این رشته و برگزاری مناظرات و سایر نشست های تخصصی کاربردی فرهنگی و کارآفرینی از رویدادهای معاونت فرهنگی این نهاد است.
وی با اشاره به اخبار منتشر شده در خبرگزاری ایسنا و ایکنا جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در سال گذشته افزود: 4 هزار و 350 خبر در حوزه های سیاسی،اقتصادی، فرهنگی و علمی در خبرگزاری دانشجویی ایسنا تولید شده است .
دکتر عاقلی همچنین به فعالیت خبرگزاری بین المللی قرانی (ایکنا) که به 35 زبان زنده دنیا در حوزه های تخصصی قرآنی اشاره کردو گفت: خبرگزاری ایکنای آذربایجان غربی در سال گذشته 2 هزار و 200 خبر تخصصی قرآنی در سطح استان تولید کرده است .
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه طی سال گذشته 235 عنوان کتاب دانشگاهی و فرهنگی توسط مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی استان تولید شده است تصریح کرد: سال گذشته 12 عنوان کتاب دانشگاهی توسط مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی به چاپ رسیده است .
وی با اشاره به فعالیتهای آموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی گفت: سال گذشته در دو حوزه تخصصی کوتاه مدت آموزش عالی علمی کاربردی استان 34 هزار نفر در قالب 7 مرکز تخصصی دوره های آموزشی را سپری و 19 هزار و 500 نفر ساعت در قالب آموزش های 3 ماهه ضمن خدمت و مجازی کارکنان دولت بهره مند شدند .
دکتر عاقلی با اشاره به فعالیت های جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در حوزه های پژوهش و فناوری و ارائه 457 طرح مطالعاتی و تحقیقاتی از سوی مراکز فناور جهاد دانشگاهی استان یادآور شد: سال گذشته از 24 طرح فناورانه در مراکز تحقیقاتی 9 طرح وارد عرصه تولید صنعتی شده است .
وی ادامه داد: تولید دستگاه ضد سرمازدگی با 40 درصد کاهش قیمت تمام شده در مقایسه با نمونه خارجی دستگاه ، طراحی و ساخت نانو ذرات نقره ،طراحی و ساخت پایلوت آبیاری هوشمند اتوماتیک به منظور ارتقا 50 درصدی راندمان آبیاری،تولید گیاه به روش بیو تکنولوژی و کشت بافت، تولید دستگاه مانیتورینگ هوشمند المک گاز برای اولین بار در استان و کشور و طراحی و ساخت ربات هوشمند و خنثی کننده مین با همکاری وزارت دفاع در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی اذربایجان غربی بخشی از دستاوردهای مرکز تحقیقات جهاد دانشگاهی استان است .
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به فعالیت 26 شرکت دانش بنیان در واحدهای فناور جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: 100 نخبه و فارغ التحصیل دانشگاهی در قالب شرکتهای دانش بنیان فعالیت علمی و پژوهشی انجام می دهند .
وی تصریح کرد: افتتاح درمانگاه تخصصی دیابت اذربایجان غربی گامی موثر در کنترل زخم های دیابتی و پیشگیری از قطع عضو افراد دیابتی بوده که توانسته بخشی از مشکلات این حوزه را دراستان مرتفع کند .
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به تلاش نیروهای متخصص و کاردان جهاد دانشگاهی در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی،تولید و اشتغال گفت: از علل رکود اقتصادی حاکم در کشور وجود تکنولوژی های نسل دوم در مراکز تولید و کارخانجات بوده که با تولید هزینه مازاد توام با راندمان پایین منجر به ورشکستگی و تعطیلی خطوط تولید کشور می شود که جهاد دانشگاهی آمادگی کامل جهت ارائه خدمات نسل چهارم تکنولوژی در راستای رفع نیازهای جامعه را دارد.
دکتر عاقلی گفت: پایه و اساس اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش بنیان است که جهاددانشگاهی استان با تلاش روزافزون در راستای حل مشکلات جامعه به فعالیت های تحقیقاتی و علمی خود تداوم خواهد داد .
انتهای پیام