به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی، نجفی زاده٬ مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در نشست هم اندیشی و آموزشی پیوند عضو که در ارومیه برگزار شد اظهار کرد: دانشگاه به تنهایی قادر نیست در امر ترویج فرهنگ اهدای عضو ناشی از مرگ مغزی ایفای نقش کند و برای توفیق در این راستا نیاز به کار تیمی و استفاده از ظرفیت همه آحاد و اقشار جامعه است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۵ بیمار اورژانسی در بیمارستانهای تهران نیازمند پیوند قلب هستند.
مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان افزود: همه اعضای جامعه بایستی با مکانیزم مرگ مغزی آشنا باشند و بدانند که مرگ مغزی یعنی مغز متلاشی شده و هیچ امکان بازگشت به حیات وجود ندارد و تنها مرده ای است که قلبش می تپد.
وی با بیان اینکه ۹۹ درصد مرگها، قلبی و تنها یک درصد مغزی است گفت: آمار رضایت خانواده ها برای پیوند اعضای مرگ مغزی در سال ۸۴ از میان جمعیت ۷۰ میلیون نفری برابر با ۵ درصد بود که اکنون با جمعیت ۸۰ میلیون نفری آمار رضایت به اهدای عضو به ۷۰ درصد رسیده است.
نجفی زاده تصریح کرد: برای ارتقا و ترویج فرهنگ رضایت برای اهدای عضو افراد مرگ مغزی اقداماتی از قبیل تشکیل نخستین مرکز فرهنگسازی اهدای عضو کشور٬ طراحی و اجرای ۷۰ طرح فرهنگی و نیز کسب تجارب علمی کشورهای پیشرفته انجام شده است.
مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ نفر شرایط اهدای عضو را دارند در حالی که در سال حدود ۸۰۰ نفر اهدای عضو می کنند.
وی گفت: یاسوج با ۷۰۰ هزار نفر جمعیت رتبه نخست را در اهدای عضو کشور دارد.
نجفی زاده ۲۵ هزار نفر را در ایران نیازمند پیوند عضو خواند و بیان کرد: روزی ۷ تا ۱۰ نفر از بیماران نیازمند در ایران فوت می کنند.
وی عدم وجود سیستم و شبکه هماهنگ و فراگیر و نیز نیازمندی به نهادینه سازی فرهنگ اهدای عضو در کشور را از مشکلات محوری خواند و تصریح کرد: در حال حاضر در استان آذربایجان غربی وجود سیستم سنتی فراهم آوری اعضای پیوندی و نیز ضعیف بودن فرهنگ اهدای عضو در میان مردم از جمله مشکلاتی است که بایستی اقدامات لازم نسبت به رفع آنها انجام گیرد.
48