رئیس مرکز تحقیقات آرتمیا کشور گفت: قرمزی دریاچه ارومیه ناشی از رشد جلبک های قرمز در آب است.

یوسفعلی اسدپور در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی قرمز رنگ شدن دریاچه ارومیه را ناشی از اشباع نمک، کاهش اکسیژن و گرمی هوا و شدت تابش خورشید عنوان کرد و افزود: وضعیت دریاچه ارمیه در حال تنش بوده و با کمبود اکسیژن اب و افزایش غلظت نمک بواسطه تبخیر ناشی از گرما، جلبک های سبز از بین رفته و شرایط برای رشد جلبک قرمز فراهم و باعث قرمز رنگ دیده شدن سطح اب می شود.

اسدپور تصریح کرد: طی بررسی های انجام شده بطور معمول میزان جلبک سبز در دریاچه 9 هزار و 500 عدد در هر میلی لیتر  است که باشروع فصل گرما و شدت تابش خورشید رنگ اب دریاچه  به قرمزی شدن تمایل پیدا می کند.

وی ادامه داد: این روند قرمز شدن اب دریاچه ارومیه تا کاهش دما و افزایش آب ورودی به دریاچه تداوم می یابد.

رئیس مرکز تحقیقات ارتمیا کشور با بیان اینکه تا این لحظه شوری اب دریاچه در ایستگاه  365 گرم در لیتر گزارش شده است افزود: آرتمیا بین 100 تا 200 گرم درلیتر شوری را می تواند تحمل کند.

اسدپور با اشاره به اینکه گردش مالی و شغلی پرورش آرتمیا در صورت رونق باصرفه تر از تولید بسیاری از تولیدات دیگر است اظهار کرد:30 تا 50 تن نیاز آرتمای کشور برای پرورش ابزیان بوده که متاسفانه با شرایط فعلی دریاچه امکان تثبیت تولید مقدار قابل توجهی از آرتمیا برای صادرات دشوار است.

وی خاطر نشان کرد: 4 تن سیست آرتمیا که توسط بخش خصوصی طی سالهای گذشته خریداری شده بود طی تفاهم نامه ای مقرر شده است که برای انجام کارهای تحقیقاتی در بخش بانک ژن، این میزان آرتمیا به منظور انالیز و پایش به مرکز تحقیقات آذربایجان غربیواگذار شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.