به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی، یاسر رهبردین در نشست خبری تشریح عملکرد دستگاههای اجرایی ذیربط طرح احیای دریاچه ارومیه که ظهر امروز برگزار شد گفت: با آغاز روند عملیاتی ستاد احیا، ۴ مصوبه از ۲۷ مصوبه شامل ۱۷ طرح و پروژه به شرکت آب منطقه ای محول شد.
وی افزود: در طی این مدت ۸۰ اکیپ گشت و بازرسی توانستند ۶۴۶ موتور پمپ برداشت غیرمجاز از آب های سطحی و زیرزمینی را جمع آوری کنند.
معاون حفاظت آب منطقه ای آذربایجان غربی تصریح کرد:متاسفانه وجود چاه های غیرمجاز از دلایل بحران آبی دریاچه بود طوری که در سال ۹۴ تعداد چاه های غیر مجاز ۵۸۴حلقه و در سال ۹۵ ۱۵۴۰ حلقه چاه غیرمجاز بسته شد.
وی اضافه کرد: از برنامه های صورت گرفته شرکت آب منطقه ای، افتتاح کانال انتقال آب جلدیان با توان انتقال ۹۵میلیون مترمکعب درسال به دریاچه، ۶۵ کیلومتر لای روبی و اجرای پروژه انتقال زرینه رود به سیمینه رود بطول ۲۵ کیلومتر بود که اجرایی شدند.
رهبردین گفت: علی رغم کاهش بارندگی در سال آبی ۹۶-۹۵ تا این لحظه ۱.۵میلیارد مترمکعب آب وارد دریاچه شده است درحالی که این میزان در سال آبی ۹۴-۹۳ حدود ۷۰۱ میلیون مترمکعب و در سال آبی ۹۵-۹۴ حدود ۲میلیارد و ۸۴۰میلیون مترمکعب بوده است.
وی افزود: طبق برنامه در سال ۹۳ از برنامه ۱۷۶میلیون مترمکعبی رهاسازی آب از سدها ۱۴۴ میلیون آن انجام شد ولی در سال ۹۴ این میزان به یک میلیارد و ۱۷۰میلیون مترمکعب رسید درحالی که برنامه رهاسازی ۴۲۷میلیون مترمکعب بود.
وی اضافه کرد: امسال نیز قرار بود ۳۵۵ میلیون مترمکعب آب از سدها بسمت دریاچه رهاسازی شود که تاکنون ۶۷۴میلیون مترمکعب آب رهاسازی شده است.
معاون حفاظت آب منطقه ای آذربایجان غربی تصریح کرد: با برنامه های صورت گرفته در ستاد احیا، اجرای ۳ سد باراندوز، نازلو و سیمینه بطور کامل متوقف شد و هم اکنون هیچ سدی در حوضه آبریز دریاچه اجرا نمیشود.
وی اضافه کرد: طبق برآوردهای ما تنها ۷ درصد خشکی دریاچه مربوط به سدهاست و دلیل اجرای سد ابتدا برای تامین آب شرب و سپس مهار سیلاب هاست.
رهبردین در پایان گفت: هم اکنون چیزی نزدیک به ۶۰هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان شناسایی شده است.
- کدخبر: 675552
- منبع: khabaronline.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد