مجید موسی زاده روز یکشنبه در همایش احیای دریاچه ارومیه در اشنویه با اشاره به اقدامات موثر دولت در احیای این دریاچه افزود: از آغاز طرح احیای دریاچه ارومیه تا پایان سال 94، 100 میلیارد ریال اعتبار برای مهار کانون های گرد و غبار در این استان اختصاص یافته و در سال آینده نیز 300 میلیارد ریال دیگر برای اجرای طرح احیا در هفت هزار و 500 هکتار از حاشیه دریاچه مصوب شده است.
وی با بیان اهمیت مشارکت جوامع محلی در احیا دریاچه ارومیه، افزود: نقش جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه بسیار مهم است و نجات دریاچه و احیای آن بدون مشارکت مردمی و حمایت دولت از این قشر امکان پذیر نیست.
موسی زاده در مورد نقش قابل توجه اشنویه در صرفه جویی آب برای کمک به احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: این شهرستان از کانون های تولید ریزگرد محسوب نمی شود اما این مشارکت در روند احیا و حفظ منابع آب دریاچه موثر است.
فرماندار شهرستان اشنویه نیز در این همایش با اشاره به اینکه موضوع احیای دریاچه ارومیه در دستور کار دولت تدبیر و امید است، گفت: نقش همکاری مردم در تشکیل کارگروه های شهرستانی و استانی برای اجرای برنامه های ستاد احیا دریاچه مهم و اساسی است و مردم باید در حفظ مراتع به عنوان موانع ایجاد کانون های گرد و غبار همکاری کامل داشته باشند.
اسعد خضری با بیان اینکه آگاه سازی کشاورزان و مرتع داران منجر به اجرای بهتر و همراهی بیشتر مردم با برنامه های احیا می شود، اظهار کرد: استفاده از روش های نوین آبیاری و تغییر مناسب الگوی کشت متناسب با اقلیم، تشویق به استفاده نکردن از چاه های غیرمجاز و کاهش مصرف آب در احیا دریاچه ضروری است اما نیاز به آگاه سازی مردم و همکاری آنان دارد.
به گزارش ایرنا، حجم آب دریاچه ارومیه با تدبیر دولت روحانی از 500 میلیون مترمعکب در دوران بحرانی و زمان آغاز به کار دولت یازدهم به 2 میلیارد مترمکعب در زمان حاضر رسیده است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های 40 گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد.
412 کیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود یعنی یک هزار و 274 متر از سطح آب های آزاد برسد.
یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.
در سال های 93 و 94 در مجموع 414 کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلن به اجرا درآمده است که 12 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های آذربایجان غربی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.
همچنین طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان در راستای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه 68 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تصفیه خانه گلمان که از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال 96 به بهره برداری رسیده و سالانه 2.5 میلیون مترمعکب آب به دریاچه ارومیه روانه می کند.
ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون علاوه بر اقدامات فوق، 100 میلیارد ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه کرده است.
6 هزار و 300 هکتار از زمین های کشاورزی حوضه آبریز از زمان آغاز فعالیت این ستاد تاکنون به سیستم های آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیاست که بیشتر از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، باراندوز، شهرچای و دیگر رودها تغذیه می شود.
3093 ** انتشار دهنده: پیمان پاکزاد
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.