رییس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه از ا فزایش چهار سانتی متری تراز این دریاچه طی 20 روز گذشته خبر داد.
رییس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه تراز دریاچه در حال حاضر به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۲۲ سانتیمتر رسیده، گفت: این میزان نسبت به ۲۰ روز گذشته، چهار سانتیمتر بیشتر است.
به گزارش جماران، فرهاد سرخوش روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه وسعت آب دریاچه ارومیه هماکنون به ۲ هزار و ۷۶۷ کیلومتر مربع رسیده، اظهار داشت: میزان آب دریاچه نیز به بیش از سه میلیارد و ۲۱۰ میلیون مترمکعب برآورد می شود.
وی با اعلام اینکه دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است و با اتمام فصل گرما و آغاز بارشها، تراز آن افزایش خواهد یافت، اظهار داشت: هرچند طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به بهره برداری نرسیده ولی اقدامات ستاد احیا نظیر لایروبی و آبیاری مدرن در کاهش مصرف آب و تثبیت دریاچه ارومیه، نگین آبی آذربایجان را نجات داده است.
رییس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: شاهد افزایش دوباره تراز دریاچه ارومیه با سرازیر شدن حقآبه آن طی هفته های آتی خواهیم بود.
سرخوش با اعلام اینکه طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه طی سالجاری و به تدریج به بهرهبرداری میرسد، افزود: طرح انتقال آب از جنوب آذربایجانغربی به دریاچه نیز دی ماه امسال همزمان با سفر رییس جمهوری به استان افتتاح میشود.
نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه دادههای ماهوارهای نشان میدهد که این دریاچه هنوز با روزهای خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارشها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه میتواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بیانجامد.
قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.
هرچند تراز یکهزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده ولی این دریاچه در تراز یکهزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال / از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.