مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی در آیین رونمایی از این سامانه اظهار داشت: اسلام دینی اجتماعی است و تعاون، همکاری، همدلی و کنار هم قرار گرفتن در موقعیت‌های مختلف در آن مورد توجه قرار گرفته است ولی در شرایط فعلی باتوجه به شیوع بیماری کرونا و ضرورت توجه به سلامت جامعه و مردم، ناگزیر به جدا بودن از یکدیگر هستیم.

حجت‌الاسلام ناصر خدایاری ادامه داد: با راه اندازی این نرم‌افزار و اجرای مراسم ختم در فضای مجازی، محتوای مراسم‌های سنتی و عزاداری برای درگذشتگان تغییر نیافته بلکه با همان محتوا و شکل اصلی خود در فضای مجازی و از طریق شبکه‌های مجازی برگزار می‌شود.

وی یکی از مزایای بزرگ این سامانه را حضور شمار زیادی از مردم در فضای مجازی برای همدردی با خانواده متوفیان برای تسلی خاطر بازماندگان عنوان کرد و افزود: در این سامانه نه تنها آیین‌های ختم بلکه برنامه‌های شاد همانند جشن‌های مختلف نیز می‌تواند ارایه شود.

وی ادامه داد: پس از دوران کرونا نیز این سامانه به فعالیت خود ادامه خواهد داد و به عبارتی برای همیشه در دسترس بوده و در شرایط مختلف از آن استفاده خواهد شد.

طراح سامانه آنلایم مراسم ختم نیز در این مراسم اظهار داشت: این سامانه با نام e-katm.ir برای ساماندهی مراسم یادبود درگذشتگان و همدردی با خانواده‌های اموات به صورت پایلوت در ۲ شهرستان ارومیه و خوی راه‌اندازی شده است.

رامین جعفرزاده ادامه داد: این سامانه پیش‌بینی شده است در مساجد بزرگ شهرستان‌های خوی و ارومیه از جمله «شیخ نوایی» و «امامزاده سید بهلول خوی» و همچنین مسجد «بازارباش» و «امیرالمومنین (ع)» ارومیه نصب ‌شود.

‌وی ادامه داد: مراحل ثبتنام در این سامانه به این شکل است که آرامستان، اطلاعات لازم استفاده از این سامانه را در اختیار خانواده متوفی قرار داده و خانواده متوفی با دریافت اطلاعات لازم، اقدام به ثبت‌نام کرده و وقت مقرر برای برگزاری مراسم را دریافت می‌کند و سپس در زمان مقرر شده زمان مراسم را همراه با مشخصات فوت شده در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده و به اطلاع بستگان و آشنایان می‌رساند.

وی افزود: خانواده متوفی، آدرس وب سایت را در آگهی‌های ترحیم اعلام و به اقوام و آشنایان از طریق فضای مجازی اطلاع رسانی و تصویر مراسم را از طریق شبکه‌های اجتماعی اشتراک‌گذاری می‌کنند.

وی افزود: همچنین اقوام و بستگان می‌توانند از طریق این سامانه با خانواده متوفی همدردی و ابراز احساسات کنند.

این سامانه قابلیت توسعه به شهرستان‌های مختلف را دارد و خانواده‌ها و اقوام از طریق این سامانه می‌توانند به درگذشتگان فاتحه نثار کرده و با خانواده متوفی همدردی کنند.

پیش از این نیز بازی اندرویدی «کوید ۱۹» جهت نهادینه‌کردن فاصله‌گذاری اجنماعی برای مقابله با بیماری کرونا در آذربایجان‌غربی تولید شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.