مهدی قهرمانی روز سهشنبه در جلسه ستاد مبارزه با بیماری کرونا در میاندوآب با اشاره به مشکل جمعآوری پسماندها توسط شهرداری به علت نبود مکان مشخص برای دفن آن، اظهار داشت: برخی به راحتی و با فرافکنی فضای عمومی جامعه را متشنج میکنند و در قبال آن هم، تنها با تذکر با اینگونه افراد برخورد میشود در حالی که این راهکار قانونی نیست و فردی که افکار عمومی را تشویش میکند باید به طور جدی مورد برخورد قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در قضیه پسماند در این شهر با فضایی مواجه هستیم که به هر مکانی زباله را انتقال میدهیم با مخالفت مردم مواجه میشویم، افزود: در برخی جاها به علت ضعف قانونی نمیتوانیم ورود پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه مشکل پسماند حداقل از ۲۰ سال پیش در میاندوآب وجود داشته، افزود: در طول این مدت شهرداران زیادی در راس کار قرار گرفتند ولی وعدههای دروغ آنان به مردم طی این مدت باعث شده تا اعتماد مردم سلب شود و وقتی مکانی را حتی با اجرای زیرساختهای لازم جهت دفن پسماند نیز تعیین میکنیم، مردم به ما اطمینان نمیکنند که البته حق با مردم است.
فرماندار میاندوآب اضافه کرد: در زمانی که زبالههای شهرداری به محل قبلی در کوه قطور انتقال مییافت وی به مدت ۱۰ سال در بخش باروق دارای مسوولیت بود و طی این مدت چند بار با شهرداری میاندوآب مکاتبه شد که نسبت به ساماندهی آن مکان اقدام شود ولی هیچ اقدامی انجام نگرفت.
فرماندار میاندوآب با بیان اینکه امروز مردم حق دارند که به ما اعتماد نکنند، گفت: قرار نیست که با برخورد قهریه زباله به مکانی انتقال داده شود.
«قهرمانی» با بیان اینکه اظهارنظرهای خلاف واقع مشکلی را حل نمیکند و قبل از هر اقدامی همه باید به تعهد خود عمل کنند، افزود: دیگر دفن سنتی زباله در محیط اقدامی درست نیست زیرا با آلوده کردن محیط زیست، سلامت عمومی مردم نیز به مخاطره میافتد.
وی با بیان اینکه در دنیا از زباله به عنوان طلای کثیف یاد میشود، اضافه کرد: باید با استفاده از تکنولوژی روز نسبت به دفع اصولی زباله اقدام کرد که متاسفانه مدعیان کنونی در طی ۱۵ سال گذشته در حالی که میتوانستند از ظرفیت بخش خصوصی برای ایجاد کارخانه بازیافت و کمپوست استفاده کنند، این اقدام را انجام ندادهاند.
وی با بیان اینکه برخی از روی غرضورزی واقعیتها را کتمان میکنند، افزود: به صراحت اعلام میکنم اگر تاکنون ۱۰ مکان برای محل پسماند شهرداری میاندوآب مشخص شده، همه آنها از سوی فرمانداری بوده است.
وی با انتقالد از عملکرد شهرداری اضافه کرد: شهرداری در سالهای گذشته در تامین زیرساختهای لازم از جمله پوشش زباله و فنسکشی در سایت زباله این شهر و یافتن یک سایت جدید ضعیف عمل کرده است.
نیروهای مازاد در شهرداری موجب بروز مشکلات مالی شده است
فرماندار میاندوآب با بیان اینکه شورای اسلامی شهر در گذشته ۳۰۰ نیروی مازاد را وارد بدنه شهرداری کرده که اکنون شهرداری را با مشکلات مالی مواجه کرده است، افزود: از ۱۰ ماه پیش لیست نیروهایی که قبل از سال ۱۳۹۶ در شهرداری در قالب نیروی خدماتی به کار گرفته شدهاند را جهت تعیین تکلیف از شهرداری و شورای اسلامی شهر خواستهایم اما تاکنون لیستی ارایه نشده است.
وی اضافه کرد: علت این کار آن است که هر عضو شورا میخواهد در کنار لیست نیروهای مدنظر، تا پنج نفر را وارد شهرداری کند ولی از قبل نیز اعلام کردهام تا زمانی که در این شهرستان مسوولیت دارم به هیچ وجه اجازه چنین کاری را نخواهم داد.
قهرمانی با تاکید بر اینکه نابسامانی حد و اندازه دارد، بیان کرد: بر اساس اطلاع دقیقی که داریم، فردی را میشناسیم که در جنوب کشور کار میکند ولی همزمان از شهرداری میاندوآب حقوق و بیمه برای او پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه طبق قانون شمار نیروهای انسانی شهرداری میاندوآب باید ۲۸۰ نفر باشد، اظهار داشت: هماکنون ۶۰۰ نفر در شهرداری میاندوآب نیرو وجود دارد که به تبع آن شهرداری با مشکل بدهی یا عدم اجرای کارهای زیربنایی به دلیل پرداخت حقوق این افراد مواجه شده است.
فرماندار میاندوآب افزود: اکنون علاوه بر ۵۰ نفر نیرویی که قبل از سال ۱۳۹۶ در شهرداری مشغول به کار شده اند، میخواهند ۴۰ نفر نیروی جدید نیز وارد مجموعه شهرداری کنند.
وی با اشاره به نامه اواخر سال گذشته مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجانغربی مبنی بر اقدام فوری شهرداری میاندوآب برای حل معضل پسماند، بیان کرد: آن فردی که به تشویش اذهان عمومی اقدام میکند باید به وظیفه خود عمل کند و اگر به وظایف خود آشنا نیست و سواد خواندن و نوشتن دارد با صرف چند دقیقه جهت مطالعه با وظایف خویش آشنا شود.
«قهرمانی» اظهار داشت: با توجه به انباشت زباله در سطح شهر و با گرم شدن هوا امکان وقوع بیماریهایی مثل وبا متصور است.
زبالههای شهری میاندوآب به علت نبود مکان دفن طی روزهای گذشته از سوی شهرداری جمعآوری نمیشود و این امر ضمن تهدید سلامت شهروندان، نارضایتی آنان را فراهم کردهاست.
شهر میاندوآب ۱۴۰ هزار نفر جمعیت دارد و روزانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن زباله در این شهر تولید میشود.