آیدین رحمانی رضائیه روز سه‌شنبه در جلسه کارگروه برخورد با تخلفات ساخت‌وساز افزود: سواستفاده و تخلف‌هایی که در حوزه ساخت‌وساز در استان انجام می‌گیرد صدمات جبران ناپذیر اجتماعی و زیست محیطی درپی دارد.

وی ادامه داد: این تخلف‌ها علاوه بر ایجاد اختلال در زندگی امروزی، نسل‌های آینده را نیز از حق طبیعی زندگی در بستر نظم محروم می‌سازد.

وی با تاکید بر جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز اظهار داشت: برخورد با این پدیده باید به صورت هدفمند، برنامه‌ریزی شده و با قدرت انجام شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود و در این راستا جهاد کشاورزی و یگان حفاظت باید بتوانند با برنامه‌ریزی و تعامل با تمام دستگاه‌ها و بخش‌ها در این خصوص عملکرد مناسبی داشته باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی، به تهیه نقشه کاداستر اشاره کرد و افزود: این نقشه برای تمامی اراضی زراعی و باغی استان تهیه می‌شود و از این پس هر تغییر کاربری باید بر مبنای این نقشه باشد.

«رحمانی» گفت: کمیسیون‌های ماده ۹۹ و ۱۰۰ دارای اهمیت بسیار بالایی هستند و نیاز است کمیته راهبری و سیاستگذاری ساخت‌وسازهای غیرمجاز در این کمیسیون‌ها تشکیل شود تا بتوان تصمیم‌هایی واحد و قاطع بر اساس سیاستی متحد اتخاذ کرد.

وی با بیان اینکه بعضی ساخت‌وسازها، نظم شهر را بهم زده که لازم است در این خصوص هماهنگی‌هایی با تمام دست‌اندرکاران ذیربط انجام گیرد افزود: در این زمینه باید تصمیمات واحدی در کمیسیون‌ها اتخاذ شود تا چهره و نمای شهر بهم نخورد و شرایطی فراهم شود تا با برقراری قانون و استفاده از ظرفیت‌های قانونی، شهرسازی مناسبی انجام گیرد.

وی بیان کرد: اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز در جهت تملک حریم ماده ۱۷ قانون ایمنی راه‌ها، اقدامات خود را انجام و در این خصوص از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم راه‌ها جلوگیری کند.
حاشیه‌نشینی در شهر ارومیه در مقایسه با سال ۱۳۸۲ روند رو به رشدی داشته به طوری که این مناطق از ۱۱ محله در سال ۱۳۸۲ با جمعیتی برابر با ۹۰ هزار نفر به ۳۱ محله با جمعیت ۲۴۰ هزار نفر در سال ۹۶ افزایش یافته است.
وسعت سکونتگاه‌های غیررسمی در شهر ارومیه با هزار و ۱۴۰ هکتار معادل ۱۰ درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص داده است و درحال حاضر، ۳۱ درصد جمعیت شهر نیز در این مناطق ساکن هستند.
سکونتگاه‌های غیررسمی خارج از محدوده شهر در مرکز آذربایجان‌غربی شامل ۱۲۵ هکتار است که قابل توجه بوده و به لحاظ قوانین جاری کشور ارائه خدمات به ساکنان این مناطق غیرقانونی بوده و نیازمند تدبیر مسوولان ارشد استانی و ملّی است.
چهار محله حاشیه‌نشین در شهر خوی با ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار وسعت هم‌اکنون ۱۵ هزار و ۳۱۰ نفر جمعیت شهر را در خود اسکان داده است و ۵۰ هزار نفر از جمعیت ۱۶۰ هزار نفری شهر مهاباد در ۱۱ سکونت‌گاه غیررسمی با ۳۴۲ هکتار مساحت سکونت دارند.
علاوه بر این شهرستان‌ها درحال حاضر ۶۴۰ هکتار از شهر بوکان و ۴۷۰ هکتار از شهر میاندوآب نیز به عنوان سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده که این شهرها نیز با توجه به روند مهاجرتی روز افزون، نیازمند فعالیت بیشتر در ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و اجرای سریع طرح های بازآفرینی شهری است.
آذربایجان‌غربی مشکلات بسیاری در حوزه سکونتگاه‌های غیررسمی دارد که می‌توان با اختصاص اعتبار بیشتر و همچنین با توسعه مناطق روستایی، اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری کم‌هزینه و توسعه‌ای در شهرهای کوچک و روستاها و همچنین اشتغال‌آفرینی روستایی بخشی از روند فزآینده توسعه سکونت‌گاه‌های غیررسمی آن را کنترل کرد.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.