فاروش سخنور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پرنده شکاری که توسط یکی از دوستداران محیط زیست مهاباد پیدا شده بود، به علت ضعف جسمانی و ناتوانی در پرواز امکان ادامه حیاط در محیط زیست را نداشت و برای درمان باید تحت مراقبت قرار میگرفت.
وی ادامه داد: این شهروند نیکوکار پس از مشاهده این سارگپه کم رمق و مصدوم با اداره محیط زیست مهاباد تماس گرفت و محیطبانان را از وضعیت این پرنده شکاری زیبا مطلع ساخت.
وی اضافه داد: این پرنده شکاری پس از تغذیه مناسب، بهبود وضعیت و کسب توانایی پرواز توسط محیطبانان در چند روز آینده در یکی از زیستگاههای طبیعی این شهرستان رها خواهد شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد از شهروندانی که برای کمک به حیاتوحش، پرندگان و حیوانان مجروح را به اداره محیط زیست این شهرستان تحویل میدهند، قدردانی کرد.
سارگپه طولی برابر با ۵۱ تا ۷۱ سانتی متر دارد و فاصله ۲ سر بال آن در حدود ۱۱۰ تا ۱۳۰ سانتی متر است؛ سارگپه در زمره پرندگان شکاری با اندازه متوسط بوده و اغلب در قسمتهای اروپا و آسیا دیده میشود.
سارگپه در مناطق مختلفی میتواند زندگی کند ولی برای لانهسازی نیاز به درختانی با ویژگیهای خاص دارد.
در قسمت پایین سینه این پرنده نوارهای کم رنگی وجود دارد و در پرندگان نابالغ نوارهای انتهایی پهن و تیره در دم دیده میشود.
جنس نر و ماده شبیه هم هستند؛ ولی ماده اندکی بزرگتر بوده و پرهای پشت آن اندکی قهوهایی رنگ است؛ رنگ بخش جلویی بدن ماده روشن تر است ولی نوارهایی تیره در ان دیده میشود.
سارگپهها بزرگتر از قرقیها هستند و تغذیه لاشه بخشی از غذای اصلی آنها را تشکیل میدهد.