آکو جوانمردی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی دعوت و برگزاری جلسه‌ای با معدنکاران فعال این شهرستان که توان کمک به حوزه سلامت را داشتند، مبلغ یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون ریال جمع‌آوری و جهت تجهیز بیمارستان ۷۲ تحتخوابی موقت شهرستان به هیات امنای آن تحویل شد.

وی شمار معادن فعال این شهرستان را ۳۳ مورد عنوان کرد و گفت: ۲۴ معدن نیز به دلیل نبود بازار فروش، کاهش ساخت‌وساز و افزایش قیمت تمام شده مواد معدنی استخراج شده، غیرفعال است و ۱۶ معدن نیز در طول سال گذشته صلب صلاحیت شده‌ است.   

مسوول امور معادن اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد اظهار داشت: سال گذشته ۳۳۶ هزار تُن انواع مواد معدنی از معادن فعال این شهرستان استخراج شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۲۶ درصد افزایش داشت.

جوانمردی با اشاره به اینکه ۱۲ نوع ماده معدنی در این شهرستان استحصال می‌شود، افزود: مهمترین و بیشترین سنگ‌های استخراج شده به ترتیب شامل سنگ لاشه آهکی به میزان ۱۳۸ هزار تن، سنگ‌ آهن با ۶۱ هزار و ۶۰۰ تن و سنگ سیلیس با ۵۸ هزار و ۵۰۰ تن است.

وی مهاباد را یکی از قطب‌های اصلی استخراج سنگ «باریت» در کشور دانست و بیان کرد: پارسال ۳۶ هزار و ۷۰۰ تن سنگ باریت که ماده موثر در صنعت نفت به شمار می‌آید از معادن این شهرستان استخراج شد.

وی ادامه داد: از سنگ باریت در خنک و روان کردن مته‌های حفاری، پوشش درونی چاه‌های نفت، انتقال مواد ناشی از حفاری به داخل زمین و کنترل فشارهای غیرعادی درون چاه‌های نفت و گاز استفاده می‌شود.

به گزارش ایرنا برخی از فرآورده‌های معدنی این شهرستان از جمله سنگ‌های تزئینی، تراورتن، مرمریت و گرانیت نیز به کشورهای همسایه مثل ترکیه، افغانستان، عراق و جمهوری آذربایجان صادر می‌شود.

۵۱ نوع از ۶۸ نوع ماده معدنی شناسایی شده کشور در آذربایجان‌غربی وجود دارد؛ هم‌اکنون ۴۶۸ معدن در استان فعال است و پنج هزار و ۱۲۲ نفر به صورت مستقیم در معادن این استان مشغول فعالیت هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.