این روزها بهترین زمان برای انجام دادن فعالیتهای عقبافتادهای است که آنها را در سالهای قبل به دلیل کمبود وقت یا کمحوصلگی انجام ندادهایم و از این رو میتوان مطالعه و خواندن کتابهای مورد علاقه را بهترین و کمهزینهترین سرگرمی در این ایام دانست؛ به ویژه وقتی که کتاب را در درب منزل تحویل دهند.
کتابخانه «کامیاب» روستای سیدآباد مهاباد در ابتکاری جالب و برای پربارکردن اوقات فراغت مردم به ویژه روستاییان در این عرصه وارد گود شده و با دریافت سفارش کتاب از علاقهمندان، آن را به صورت رایگان به درب منازل میبرد تا با این روش ضمن سرگرم کردن مردم با مطالعه به پویش «در خانه بمانیم» کمک کرده باشد.
این کتابخانه با ارایه لیست کتابهای موجود در کتابخانه خود به صورت مجازی و تحویل دادن آن در درب منازل پس از ثبت سفارش توانسته است سهم خود را برای کمک به پویش «در خانه بمانیم» به خوبی ایفا کند.
«خالق مام اسماعیل» کتابدار کتابخانه کامیاب روستای سیدآباد میگوید: پویش «با کتاب در خانە بمانیم» توسط اعضای فعال این کتابخانه با توجه به شیوع بیماری کرونا و با هدف پرکردن اوقات فراغت مطرح شد؛ هر روز لیستی از کتابهای موجود در کتابخانه را در کانال تگرامی قرار میدهیم و علاقهمندان بر اساس سلیقه خود کتابهای خود را انتخاب و به صورت رایگان دریافت کنند.
وی اظهار داشت: شهروندان با عضویت در این کانال و پیدا کردن موضوع و کتاب مورد علاقه خود و با ارسال «کد کتاب و نام و نشانی خود» به صورت پیامک به شمارههای درج شده در کانال، کتاب مورد نظر را در درب منزل به صورت کاملا ضدعفونی شده و بهداشتی دریافت میکنند.
وی اضافه کرد: کتابهای تحویل داده شده پس از ۱۴ روز دوباره با مراجعه نماینده کتابخانه از درب منزل پس گرفته و در کتابخانه برای استفاده بقیه دوستان نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه هفت نفر از اعضای کتابخانه در اجرای این پویش همکاری میکنند، گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ کتاب با استفاده از این روش برای مطالعه و پر کردن مدت زمان بیکاری تحویل شهروندان و روستاییان «سیدآباد» شده است.
«سالار رحمانی» از اعضای فعال این کتابخانه گفت: کتابهای معرفی شده در کانال بر اساس ردههای سنی مختلف شامل نوجوان، جوانان و بزرگسالان طبقهبندی شده و هر نفر میتواند بسته به سطح و علایق خود عنوان مورد نظر را انتخاب و سفارش دهد.
وی اضافه کرد: در این پویش کتابهایی با محتوای آموزشی، فلسفی، رمان، اشعار کردی و داستانهای کودک و نوجوان برای استفاده عموم در نظر گرفته شده است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد هم گفت: بدونشک مطالعه کتابهای مفید و امیدبخش یکی از بهترین راهها برای مقابله با اضطراب ناشی از کرونا و پشت سر گذاشتن این دوره حضور اجباری در خانه بوده و به همت کتابخانه روستا «سیدآباد» شرایط دسترسی آسان به کتاب در این شهرستان فراهم شده است.
سیامند جوابخت اضافه کرد: نکته مثبت این حرکت توجه به کتاب و کتابخوانی در سال جدید است تا علاوه بر افزایش سرانه مطالعه و رشد فرهنگی جامعه، باعث ماندگاری بیشتر مردم در خانه شده و مانع از گسترش کرونا شود.
وی با بیان اینکه هماکنون فعالیت کتابخانههای عمومی تعطیل شده و دسترسی به کتاب سخت شده است، تاکید کرد: بهترین کار در شرایط موجود و بحران مقابله با شیوع کرونا در خانه ماندن و شیرینترین کار هم کتاب خواندن است.
وی افزود: کتابخانه «کامیاب» روستای «سیدآباد» در نهم آذر سال گذشته به همت انجمن حامی و گروه توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی مکریان مهاباد تاسیس شده و مدیریت آن توسط هیات امنا و کتابداری جوان فعال و خوش ذوق به نام «خالق ماماسماعیلی» و همکاری «زکریا فیضالله» و «سالار رحمانی» انجام میشود.
وی با بیان اینکه این کتابخانه دارای ٢٦٦ عضو فعال بوده و به یک مرکز فرهنگی علمی در این روستا تبدیل شده، گفت: این کتابخانه به ۲ هزار جلد کتاب، اتاق کودک، ۵ قفسه کتاب، دستگاه کامپیوتر و میز و صندلی مجهز است.
در شهرستان مهاباد هماکنون ۱۱ کتابخانه روستایی فعال وجود دارد؛ علاوه بر این هفت کتابخانه فعال در مهاباد با زیربنای یکهزار و ۹۷۵ متر مربع وجود دارد که از این تعداد سه کتابخانه عمومی و چهار کتابخانه به طور مشارکتی است؛ بیش از ۵۴ هزار جلد کتاب در قالب ۵۹ هزار نسخه در این کتابخانهها نگهداری میشود.