سعید فریور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع و همهگیر شدن بیماری کرونا بسیاری از اقشار مختلف مردم را با مشکلاتی از جمله افسردگی، نزاع، اختلالات خواب، وسواس، نگرانی، اضطراب و پرخاشگری روبرو کرده و موجب شدت یافتن مشکلات روانشناختی افراد شده است.
وی ادامه داد: جامعه هدف سامانه خودارزیابی روانشناختی، تمامی افراد جامعه را شامل شده و هر فرد میتواند با ورود به آن به نشانی corona.behzisti.ir به سووالات مرتبط با استرس، افسردگی و اضطراب که زمینه ساز برخی از مشکلات روانشناختی هستند، پاسخ دهد.
وی اضافه کرد: در ابتدا فرد پس از ورود به سامانه به ۲۱ سوال پاسخ خواهد داد و اگر از نمره مرزی بالاتر برود، متناسب با مشکلات یاد شده یعنی استرس، افسردگی و اضطراب، برای ارزیابی دقیقتر به هفت تا ۲۱ سوال دیگر نیز پاسخ میدهد و پس از آن نتیجه ارزیابی مشخص و در اختیار فرد قرار خواهد گرفت.
مدیرکل بهزیستی آذربایجانغربی بیان کرد: فرد ارزیابی شده در صورتی که نمره شدید و یا خیلی شدید بگیرد، توصیههای ویژهای را در اختیار وی میگذارند که با ارایه کد ملی و شماره تماس، کد شناسه خدمت ویژه دریافت که براساس آن میتواند ضمن تماس با صدای مشاور به شماره ۱۴۸۰، از خدمات تخصصیتر و ارزیابیهای دقیق تر به صورت رایگان بهرهمند شود.
«فریور»، با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به بیش از سه هزار و ۲۰۰ نفر در سطح استان مشاوره تلفنی رایگان ارایه شده است، افزود: علاوه بر مشاوره در زمینه مدیریت استرس در مواجه با این بیماری، شیوههای مدیریت رفتار کودک در منزل و مهارتهای خود مراقبتی در ایام قرنطینه ارایه شده و مردم در هر نقطه از روستا و شهر با تلفن همراه و ثابت میتوانند از خدمات مشاوره و روانشناختی رایگان سامانه ۱۴۸۰ بهرهمند شوند.
وی همچنین خواستار بهرهگیری از ظرفیت و مشارکت اصحاب رسانه، پایگاههای اطلاع رسانی و اصحاب خبری در شبکههای اجتماعی استانی و شهرستانی شد تا سامانه ارزیابی وضعیت روانشناختی را بیشتر معرفی کنند.
بسیاری از مردم با اضطراب ناشی از شیوع بیماری کرونا به ویژه در روزهای نخست دچار مشکلاتی روحی و روانی شده بودند و بسیاری هر نوع بیماری در این مدت را به ویروس کرونا تعمیم میدهند.