محمدمهدی شهریاری روز یکشنبه در بیست‌ونهمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی افزود: قبل از ۱۵ فروردین امسال ظرفیت نمونه‌گیری کرونا در استان بسیار محدود و روزانه حدود ۷۰ تا ۸۰ نمونه بود که نتیجه ۴۰ تا ۵۰ درصد آنها مثبت اعلام می‌شد.
وی اظهار داشت: اکنون این ظرفیت با افزایش پنج برابری به ۴۰۰ مورد نمونه گیری رسیده است و با راه‌اندازی آزمایشگاه سوم به بیش از ۷۰۰ مورد خواهد رسید.
رییس ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجان‌غربی ادامه داد: با افزایش آزمایشگاه‌های استان قطعا آمار مبتلایان نیز افزایش پیدا خواهد کرد که این مسئله جای نگرانی ندارد زیرا شناسایی بیماران بیشتر قطعا به پیشگیری آن کمک بیشتری خواهد کرد و آمار متوفیان را نیز کاهش خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه برخی از کشورهای پیشرفته همچون آلمان و کره‌جنوبی نیز با همین روش توانسته‌اند این بیماری را به خوبی کنترل کنند، گفت: شناسایی بیشتر بیماران قطعا برای خود فرد و دیگران و نیز اثرات مثبت بیشتری خواهد داشت.
«شهریاریم در ادامه به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اشاره و تصریح کرد: هرچند با اجرای این طرح انتظار می‌رفت که روند کاهشی را داشته باشیم اما با توجه به اینکه اجرای این طرح از هفتم فروردین ماه شروع شد، متاسفانه قبل از اجرای آن، حدود ۷۳ هزار مسافر ورودی به استان و ۱۳۰ هزار مسافر خروجی به نقاط آلوده کشور داشتیم که برگشت آنها به استان باعث افزایش مبتلایان در استان شد.
وی گفت: یکی دیگر از دلایل افزایش آمار مبتلایان، رعایت نکردن توصیه‌های بهداشتی در بین قشر کشاورزان بود که لازم است فرمانداران بر روی این موضوع متمرکز شوند و در مراکز توزیع کود اصول بهداشتی رعایت شود.
استاندار آذربایجان‌غربی، ورود مسافران از کشورهای همسایه و تجمعات اول عید را نیز از جمله دیگر دلایل افزایش آمار تعداد مبتلایان استان عنوان کرد و افزود: افزایش نمونه‌گیری از افراد سرپایی نیز قطعا از دیگر عواملی است که آمار مبتلایان ما را با افزایش مواجه کرد.
وی در ادامه از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه خواست که در صورت امکان برنامه‌ریزی لازم را برای نمونه‌گیری‌های موردی از کارکنان بانک‌ها یا دستگاه‌ها و اداراتی که با مردم سروکار زیادی دارند، انجام دهند تا به پیشگیری بیشتر این بیماری کمک شود.
«شهریاری» به طرح فاصله‌گذاری هوشمند نیز اشاره و تصریح کرد: اجرای این طرح از روز گذشته شروع شده که مهمترین اقدام آن شروع به کار صنوف کم‌ریسک است؛ با توجه به افزایش آمار مبتلایان استان رایزنی‌هایی را شب گذشته با چند تن از وزرای کشور داشتیم تا بتوانیم همچون شهر تهران، بازگشایی صنوف کم‌ریسک را به بعد از ۳۱ فروردین ماه موکول کنیم که امروز از سوی وزیر بهداشت این مسئله برای استان‌های شمال‌غرب کشور در ستاد ملی کرونا مطرح شد اما مصوب نشد.
وی تاکید کرد: از همه صنوف تقاضا داریم که نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند تا بتوانیم زنجیره این بیماری را در استان قطع کنیم.
استاندار همچنین به نشانه‌گذاری صنوفی که اصول بهداشتی را رعایت می‌کنند، اشاره و ذکر کرد: واحدهای صنفی که موارد بهداشتی را به صورت کامل رعایت می‌کنند نشانه‌گذاری و به مردم معرفی می‌شود و برعکس صنوفی که رعایت نمی‌کنند سازمان صمت باید برخورد جدی با آنها داشته باشد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در رابطه با نقل و انتقالات عشایر استان نیز عنوان کرد: کوچ عشایر با رعایت نکات ایمنی و با در اختیار داشتن کارت‌های تردد مانعی ندارد و به آنها اجازه تردد بین استانی داده می‌شود.
«شهریاری» همچنین به مردم اطمنیان خاطر داد که در بحث کالاهای اساسی در استان هیچگونه کمبودی وجود نداشته باشد و در ادامه سازمان صمت را هم مکلف کرد در این زمنیه جدیت بیشتری داشته باشد. 

در حال تکمیل .....

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.