به گزارش خبرنگار مهر، سردار حبیب شهسواری ظهر دوشنبه در گفتگو با مدیران رسانههای آذربایجان غربی به اقدامات سپاه شهدای استان در زمینه مقابله و مدیریت ویروس کرونا اظهارکرد: در حال حاضر ۴۰ کارگاه با حضور نیروهای جهادی مشغول فعالیت در زمینه تولید ماسک و دستکش هستند.
وی ادامه داد: تمام این کارگاهها زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی و با مجوز این دانشگاه فعالیت دارند و بر اساس هماهنگیهای انجام شده قرار است تمام ماسکهای تولیدی به منظور استریلیزه کردن تحویل معاونت غذا و دارو شده تا توسط همین سازمان در چرخه توزیع استانی وارد شود.
۹۵ هزار بسیجی در رزمایش بیولوژیک سپاه شهدای آذربایجان غربی مشارکت دارند
سردار شهسواری از شرکت بیش از ۹۵ هزار نفر از بسیجیان و جهادگران استان در رزمایش دفاع بیولوژیک شهدای مدافع سلامت خبر داد و افزود: پیش بینی در خصوص نیروهای بکارگیری شده در این رزمایش ۷۰ هزار نفر بود ولی با استقبال مردمی و حضور پرشور تمام اقشار، این میزان به ۹۵ هزار نفر رسید.
فرمانده سپاه شهدای آذربایجانغربی، با اشاره به اینکه زمان رزمایش دفاع بیولوژیک تا ۱۵ فروردین ماه بود، عنوان کرد: با وجود پایان این رزمایش، اقدامات بسیجیان و سپاه همچنان ادامه دارد و در قالب گروههای جهادی نسبت به انجام مأموریتهای خود ادامه میدهند.
وی بیان کرد: نخستین اقدام در راستای برگزاری رزمایش، راهاندازی بیمارستان صحرایی ۲۰۰ تختخوابی شهید مهدی باکری بود که با همت قرارگاه حمزه (ع) و توسط بهداری شمال غرب سپاه در مجتمع شهید باکری تأسیس شد، این بیمارستان نقاهتگاه هم دارد و هماکنون نیز بیش از ۳۰ نفر در این نقاهتگاه در حال درمان هستند.
سردار شهسواری، تجهیزات بیمارستان شهید باکری را شامل تمام نیازمندیهای یک بیمارستان دانست و گفت: اینکه نقاهتگاه و بیمارستان در مجاورت هم باشند جزو اقداماتی است که تأثیرگذاری مناسبی دارد و میتوان از این توانایی بهره برد.
۹۷ درصد مردم آذربایجان غربی غربالگری شدند
فرمانده سپاه شهدای آذربایجانغربی، از آمادهسازی تیمهای پزشکی به منظور همراهی با تیمهای بیمارستانی نیز خبر داد و اظهارکرد: در شهرستانهای مختلف با بهرهگیری از نیروهای گردانهای رزم که دورههای مخصوص امدادی و بهداری را گذراندهاند نسبت به کمک و مشارکت در امورات مربوطه اقدام شده است.
سردار شهسواری با اشاره به رتبه اول آذربایجان غربی در اجرای طرح غربالگی کرونا گفت: در قالب رزمایش بیولوژیک، ۹۷ درصد مردم استان در زمینه بیماری کرونا غربالگری شدند.
شهسواری با بیان اینکه در این راستا ۱۴۷ گروه جهادی در ۱۴۸ پایگاه اقدام به غربالگری کردند تصریح کرد: در این راستا ۷۳۵ نفر متخصص در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته و در نهایت طی ۹ روز، ۳ میلیون نفر مورد غربالگری قرار گرفتند.
فرمانده سپاه شهدای آذربایجانغربی در ادامه به اقدامات فرهنگی سپاه شهدای آذربایجان غربی در پیشگیری و مبارزه با کرونا ویروس اشاره کرد و گفت :۱۳ هزار و ۳۳۶ بروشور آموزشی برای آگاه سازی مردم تهیه، تولید و در بین مردم توزیع شد.
شهسواری با اشاره به گندزدایی و ضدعفونی معابر و روستاهای دارای سکنه استان در قالب رزمایش بیولوژیک، خاطرنشان کرد: یک هزار و ۷۵۵ منطقه در استان آذربایجان غربی با ۷ میلیون لیتر مواد ضدعفونی کننده، گندزدایی شد.
۷ میلیون لیتر محلول ضدعفونی در زمینه مقابله با ویروس کرونا مصرف شده است
وی با بیان اینکه در این راستا از تمام تجهیزات و امکانات موجود سپاه، بسیج، آتشنشانی و حتی تجهیزات مردمی از جمله تراکتور و سمپاشهای کولهای بهره گرفته شد، اعلام کرد: برای این منظور از ۶ هزار و ۵۵۹ دستگاه انواع تجهیزات ضدعفونی استفاده شده است.
سردار شهسواری، اقدامات انجام شده در خصوص ضدعفونی و گندزدایی معبر شهری و روستایی را نیز قابل توجه دانست و در بیان گزارش اقدامات این حوزه، خاطرنشان کرد: گندزدایی اماکن و معابر شهری و روستاهای دارای سکنه در یک هزار و ۷۷۵ منطقه در سطح استان انجام شده که این امر توسط بسیجیان و گروههای جهادی انجام پذیرفته است.
وی، همچنین افزود: مقدار مواد مصرف شده ضدعفونی توسط گروههای جهادی در استان ۷ میلیون لیتر بود که با بکارگیری شش هزار و ۵۵۹ دستگاه خودروی مختلف از تراکتور روستاییان گرفته تا خودروهای مجهز و ویژه سپاه و آتش نشانی، انجام شده است.
فرمانده سپاه شهدای آذربایجانغربی، در این زمینه، اظهار داشت: برخی ضدعفونیها در مناطق تخصصی نبود که برای مثال با همان مواد عادی نسبت به ضدعفونی عابربانکها اقدام کردند و این مشکلاتی را به وجود آورد. در این خصوص با ارائه آموزشهای لازم به گروههای ویژه نسبت به ضدعفونی مداوم دستگاههای عابربانک اقدام شد.
۴۰ هزار بسته معیشتی در آذربایجان غربی توزیع میشود
فرمانده سپاه شهدای آذربایجانغربی از توزیع بسته معیشتی خبر داد و گفت: تاکنون ۲۸ هزار و ۴۰۰ بسته معیشتی نیز در میان خانوادههای آسیبدیده از کرونا و نیز اقشار محروم در مناطق مختلف استان توزیع شده و تا نیمه اول رمضان ۴۰ هزار بسته معیشتی دیگر پخش میشود.
سردار شهسواری افزود: با توجه به اینکه در سطح تمام مناطق دارای پایگاه بسیج هستیم و پرونده دارند که افراد دارای سطح معیشتی مختلف را شناسایی کردهاند. بستههای معیشتی با همین پروندهها و روال انجام میشود.
وی، تغییر کاربری کارگاههای دوخت و دوز زیرمجموعه سپاه به کارگاه دوخت ماسک بهداشتی را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: تولید روزانه ماسک در کارگاههای اقتصاد مقاومتی انجام میشود. اولین اقدام در این خصوص نیز کارگاه دوخت ماسک مجتمع شهید کاظمی بود که با تولید روزانه ۱۰ هزار عدد ماسک وارد چرخه تولید شده است.
سردار شهسواری با اشاره به ماجرای حضور پزشکان بدون مرز در کشور، اظهار داشت: از ۹ نفر اعزامی به کشور تنها ۳ پزشک و بقیه پزشکیار بودند که آنهم تنها با یک چادر بدون تجهیزات و امکانات آمده بودند و حتی چادر هم امانت آورده بودند، این برای نظام اسلامی مناسب نبود و توهین به شعور جامعه پزشکی بود.