«آیدین رحمانی رضاییه» روز یکشنبه در بیست و پنجمین جلسه استانی ستاد مقابله و مدیریت بیماری کرونا در آذربایجانغربی افزود: نظارت بر ورودی شهرها بر اساس طرح فاصلهگذاری در برخی از محورها به خوبی انجام میشود اما در برخی محورها با توجه به نظارتی که داشتیم، کمی سست بوده است و از عوامل انتظامی انتظار میرود از طریق پلیس راه و سایر متولیان، نظارتها را بیشتر کنند.
وی با اشاره به لزوم نظارت حداکثری در این زمینه، گفت: در محور سلماس - ارومیه نیاز به نظارت و توجه بیشتر احساس میشود و در سایر محورها هم این موضوع باید با دقت با پیگیری گردد.
وی درباره توقف دادوستد و نقلوانتقال پول بین مشتریان و رانندگان تاکسیها در استان نیز گفت: پیشنهاد شده است تا همه تاکسیها به تاکسیمتر و دستگاههایی برای جلوگیری از نقل و انتقال پول تجهیز شوند تا با به کارگیری همان کارتهای مشابه کارت اتوبوس بتوان از نقل و انتقال پول جلوگیری و به شکستن زنجیره شیوع بیماری کمک کرد.
وی درباره آمادهسازی نقاهتگاههای سپاه و ارتش برای پذیرش بیماران شناسایی شده سرپایی و برخی بهبودیافتگان نیز اظهار داشت: با توجه به طرحی که دانشگاه علوم پزشکی در دست اجرا دارد، افرادی که در این ارتباط سرپایی شناسایی شدند، نیازمند نقاهتگاهی بودند که نقاهتگاه سپاه به علت دارا بودن توانایی درمانی بالا برای این منظور تخصیص داده شد.
«رحمانی»، بیان کرد: تعدادی هم بعد از بهبودیافتگی و طی دوره درمان نیاز است تا مدتی را در بیمارستان یا در نقاهتگاهها سپری کنند که مقرر شده است تا این افراد در نقاهتگاه ارتش پس از دوره درمان بمانند.
وی با بیان اینکه برای تجهیز و تامین موارد لازم برای این نقاهتگاه مقرر شد با همکاری شهرداری ۵۰ میلیون تومان اختصاص یابد، افزود: هماهنگیهای لازم در این مورد با نقاهتگاهها انجام شده است.
وی درباره چگونگی تدفین اجساد نیز بیان کرد: چگونگی تدفین فوتیها در بیمارستان مشخص شده بود و سازوکار و شرایط لازم برای تدفین افرادیکه در منازل فوت میکنند و نیاز به صدور گواهی فوت دارند نیز اندیشیده شده است؛ ضمن آنکه مقرر شده درباره افرادی که در معابر فوت میکنند موضوع از طریق پزشکی قانونی پیگیری و اقدامات لازم صورت پذیرد.
رییس کمیته زیرساختهای ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجانغربی گفت: روز جمعه گذشته جلسهای کشوری در سازمان بازرسی استان به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شدکه موضوع تغسیل متوفیان نیز که مورد تاکید دستگاههای نظارتی بود بررسی و مقرر شد؛ بر اساس مصوبههای آن جلسه در سراسر کشور و به ویژه شهرهای بزرگ که امکانش وجود دارد، حتما متوفیان غسل داده و از تیمم جلوگیری میشود.
«رحمانی» بیان کرد: پیشنهاد میشود در شهرهای با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر از طریق شهرداریها این موضوع عملیاتی و شرایط لازم در این زمینه فراهم شود.
وی در مورد تداوم ضدعفونی معابر و اماکن نیز گفت: این موضوع توسط شهرداریها و دهیاریها به صورت روزانه و مستمر و به صورت کامل در حال انجام است و امید است با استمرار آن به اتمام شیوع بیماری کمک شایستهای شود.
به گزارش ایرنا بیستوپنجمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونای آذربایجانغربی حدود دو و نیم ساعت به طول انجامید و فرمانداران استان نیز از طریق ویدئوکنفرانس در جلسه حضور داشتند؛ در این جلسه بیش از ۱۰ نفر از اعضای ستاد و از جمله فرمانداران خوی و مهاباد اظهار نظر کردند و پیشنهاد و مصوبهها مورد بررسی قرار گرفت.