در این روزها همزمان با دیگر مناطق مختلف کشور، بازار کالاهای مختلف در مهاباد نیز دچار تغییراتی شده که این تغییر شامل نایاب‌شدن برخی کالاها مانند ماسک‌، دستکش، نایلکس بیمارستانی و الکل و چند برابر شدن قیمت واقعی برخی موادشوینده مانند مایع‌دستشویی، ضدعفونی‌کننده، آب ژاول و انواع میوه از جمله مرکبات و اقلامی مانند سیر و یا زنجبیل است.

اگر چرخی در بازار میوه مهاباد که به میدان «حمه‌خرچه»، «سه‌ربرداش» و «میدان آرد» مشهور است بزنید، این افزایش قیمت انواع میوه‌ها کاملا" مشهود است و این در حالی است که تقاضا مردم برای خرید تنها در بحث مرکبات اندکی افزایش یافته است.

«کاک محمد» صاحب یکی از میوه فروشی‌ها بازار مهاباد است که دستکش به دست دارد و می‌گوید: در بین میوه‌ها «لیموترش» و در بین سبزیجات «سیر» بیشترین افزایش قیمت را داشته است.

وی افزود: قیمت هر کیلوگرم لیموترش اکنون به ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار ریال رسیده در حالی که قیمت آن مدتی قبل کمتر از ۱۰۰ هزار ریال بود و  قیمت سیر نیز از ۱۰۰ هزار ریال به ۲۵۰ هزار ریال رسیده است.

وی اضافه کرد: این افزایش قیمت در برخی میوه‌های دیگر از جمله سیب، پرتقال و کیوی نیز وجود دارد اما شدت آن بسیار کمتر است و به ازای هر کیلوگرم حدود ۲۰ هزار ریال افزایش قیمت مشاهده می‌شود.

«کاک رسول» یکی دیگر از میوه‌فروشان بازار مهاباد مشهور به «سه‌ربرداش» است که زیاد حال و هوای مصاحبه ندارد اما می‌گوید که «مردم گرانی میوه را به ما نسبت می‌دهند در حالی که قیمت در میدان میوه و تره‌بار افزایش پیدا کرده است».

وی در حالی که چند برگ کاغذ چروک و تا شده را در دست داشته و به کسادی بازار اشاره دارد، بیان کرد: به فاکتورهای خرید امروز  نگاه کنید! وقتی میوه را با قیمت بالا در میدان میوه و تره‌بار می‌خریم، مجبوریم آن را با اندک سودی به همین قیمت به فروش برسانیم.

از بازار میوه و و سبزیجات مهاباد خارج می‌شویم و به سمت دیگر خیابان که به «میدان آرد» مشهور است، می‌رویم؛ مغازه‌داران این بازار هم از افزایش قیمت‌ها نگران و از کسادی بازار گله‌مند هستند.

یکی از مغازه‌داران این بازار «میرزا رئوف» است؛ میرزا با وجود اینکه چند مشتری در حال خرید دارد، به سووالات ما در زمینه افزایش قیمت‌ها پاسخ می‌دهد و می‌گوید: در این مدت انواع شوینده‌ها، حبوبات و انواع کنسروها افزایش قیمت داشت.

وی افزود: مایع دست‌شویی چهار لیتری که مدتی قبل حدود ۲۰۰ هزار ریال بود اکنون به ۳۳۰ هزار ریال رسیده و حبوبات نیز افزایش قیمت در حدود ۲۰ هزار ریال برای هر کیلوگرم داشته است.

این افزایش قیمت شوینده‌ها در این میدان و در چند مغازه دیگر هم تا حدودی شبیه مغازه «میرزا رئوف» است و اقلام با قیمت‌های بیشتر از چند هفته قبل عرضه می‌شود.

هنگام بازدید از بازار مهاباد با «ویزیتور» یکی از شرکت‌ها مواجه شدیم و در خصوص دلایل افزایش قیمت‌ها از وی سوال کردیم؛ وی که نگران است ما از اعضای تیم‌های بازرسی باشیم، می‌گوید: یکی از دلایل افزایش قیمت‌ها جوابگو نبودن تولید کارخانه‌های مواد شوینده به تقاضای بازار است.

رضا مهربانی افزود: هر سال در این فصل که تقاضا برای خرید مواد شوینده بیشتر می‌شود، افزایش قیمت داریم و امسال مساله کرونا آن را بیشتر کرده است و از طرفی دیگری کارخانه‌ها با پول نقد هم مواد را به ما نمی‌فروشند.

وی اظهار داشت: سال آینده حقوق کارگران افزایش پیدا می‌کند و صاحبان کارخانه‌ها این افزایش حقوق کارکنان را با افزایش قیمت‌ها جبران می‌کنند و این پول از جیب مردم پرداخت می‌شود.

در این بازار تنها انصاف ارزان شده استوی در پاسخ سوال ما که اکنون چه اقلامی کاهش قیمت دارد، در حالی که خنده تلخی بر لب دارد می‌گوید «در این بازار تنها انصاف ارزان شده است» و سپس کاتالوگ کالاهای خود را برمی‌دارد و بدون خداحافظی می‌رود.

شهروندان مهابادی نیز گلایه‌هایی در مورد افزایش قیمت انواع کالاها به ویژه میوه و اقلام خوراکی دارند و از صنعت، معدن و تجارت درخواست می‌کنند که با نظارت بیشتر بر بازار و مبارزه با احتکارکنندگان امنیت و آرامش را به بازار برگردانند.

چهار تیم بازرسی بر بازار مهاباد نظارت می‌کنند

اما مسوول واحد بازرسی اداره صنعت‌معدن و تجارت مهاباد می‌گوید که در این ایام و با توجه به افزایش تقاضای مردم برای استفاده بیشتر از برخی اقلام، نظارت‌ها بر بازار بیشتر شده و هم‌اکنون چهار تیم بازرسی بر بازار این شهرستان نظارت می‌کنند.

محمد قلندری با اشاره به اینکه بازرسی‌ها در ۲ نوبت صبح و عصر انجام می‌شود، افزود: برای جلوگیری از سودجویی برخی افراد، یک تیم در روزهای تعطیل نیز به فعالیت خود و نظارت بر بازار ادامه می‌دهد.

وی اضافه کرد: شهروندان در صورت مشاهده افراد سودجو که فروش اقلام با نرخ غیرمتعارف دارند، می‌توانند از طریق شماره گویای ۱۲۴ بازرسان این اداره را از تخلف احتمالی صورت گرفته در واحد صنفی مورد نظر آگاه سازند.

وی از اصناف و بازاریان این شهرستان خواست با توجه به شرایط پیش‌آمده و نگرانی‌های مردم در ویروس کرونا، بی‌انصاف به خرج ندهند و شرایط مردم را در این اوضاع درک کنند.

در کنار نگرانی‌ها از شیوع ویروش کرونا، افزایش قیمت انواع کالاها در بازار مهاباد و تعطیل شدن فعالیت برخی اصناف، باعث ایجاد موجی از نگرانی در بین مردم شده که لازم است در این ایام مسوولان با نظارت بیشتر بر بازار از میزان نگرانی‌های مردم بکاهند. 

۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی در شهر ۲۴۰ هزار نفری مهاباد فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.