مجید پاتو روز پنجشنبه در حاشیه آیین درختکاری در پارک آبخیزداری حاشیه سد مهاباد در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاشت این نهال‌ها با همکاری اعضای انجمن‌های زیست محیطی و منابع طبیعی مهاباد در طول هفته منابع طبیعی در پارک آبخیز سد مهاباد صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: در اجرای این طرح از ۲۰ گونه‌ بومی و غیربومی مثمر و غیرمثمر از جمله زالزالک، گلابی وحشی، کاج نقره‌ای و مخوطی، تاج تهرانی، نسترن، بنه، بلوط، افرا، داغداغان، زرشک، بادام ... که سازگاری زیادی با شرایط آب و هوایی این منطقه دارد، استفاده می‌شود.

وی افزود: آذرماه امسال نیز با همکاری اعضای انجمن‌های زیست مهاباد بیش از هزار و ۵۰۰ اصله نهال از گونه‌های بومی و غیربومی در پارک آبخیز سد مهاباد غرس شده بود تا این منطقه را به عنوان یک تفرجگاه سرسبز تبدیل کند.

«پاتو» گفت: پارک آبخیز سد مهاباد در مجموع بیش از ۱۱۰ هکتار مساحت دارد و برای تجهیز و تکمیل آن ۶۰ میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده که تاکنون ۳۰ میلیارد ریال آن تامین و هزینه شده است.

وی افزود: این طرح شامل عملیات پروژه آبیاری قطره‌ای در ۷۰ هکتار از جنگل‌کاری حاشیه سد مهاباد، احداث یک استخر با حجم ۶۰۰ مترمکعب، ۶ کیلومتر لوله‌گذاری و ۲۰ کیلومتر فنس‌کشی محوطه جنگل‌کاری است.

وی اضافه کرد: ۲۵ هکتار از جنگل‌کاری حاشیه سد مهاباد در ۴۰ سال گذشته احداث شده اما به دلیل آبیاری نامناسب تاکنون رشد مناسبی نداشته و در قالب این طرح ۴۵ هکتار دیگر توسعه جنگل‌کاری در سال‌های آتی پیش‌بینی شده است.

رییس اداره منابع طبیعی مهاباد گفت: در این شهرستان بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مراتع روستایی و ییلاقی و هزار هکتار جنگل وجود دارد که جنگل‌های آن بیشتر در مناطق غربی و در روستاهای «کاولان» و «کوران» واقع است. 
جنگل‌های حاشیه سد مهاباد با توجه به نزدیکی این سد به شهر در طول سال به تفرجگاهی برای اهالی مهاباد و مسافران و گردشگران تبدیل شده است.

 از ۱۵ اسفند تا ۲۱ این ماه به نام هفته منابع طبیعی نامگذری شده که شعار امسال این هفته «نهال‌کاری همگانی برای ایرانی سرسبز» است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.