فاروق سخنور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سرمای شدید و بارش برف طی هفتههای اخیر باعث یخبستن بیش از ۶۰ درصد از آب محدوده این تالاب شده و پرندگان برای فرار از سرما کُلنیهای چندصد قطعهای (گرمک) تشکیل دادند.
وی اضافه کرد: بر اثر این سرمای شدید و یخبستن تالاب، بسیاری از پرندگان مهاجر برای یافت غذا و فرار از سرما به دیگر منابع آبی شهرستان و برخی نیز به مناطق جنوبیتر کوچ کردند.
وی با قدردانی از تشکلهای زیست محیطی این شهرستان افزود: از چند روز قبل با همکاری اعضای انجمنهای زیست محیطی مهاباد، ۲ مرکز، جهت جمعآوری گندم و دانه برای پرندگان مهاجر در این شهرستان راهاندازی شده است.
«سخنور» گفت: بهزودی دانههای جمعآوری شده با همکاری علاقهمندان و دوستداران محیط زیست در قالب یک برنامه مشخص در حاشیه تالاب «کانیبرازان» برای استفاده پرندگان آبزی و کنارآبزی منتقل و توزیع میشود.
وی از اهالی روستاهای همجوار تالابهای این شهرستان نیز خواست که در این مدت که پرندگان و سایر حیوانات وحشی با کمبود مواد غذایی مواجه هستند، دانه و علوفه اضافی خود را در حاشیه روستاها برای استفاده سایر حیوانات وحشی قرار دهند.
وی اضافه کرد: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده افراد سودجو و فرصتطلب در شکار گونههای با ارزش جانوری در این شرایط مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست و محیطبانان این اداره اطلاع دهند.
تالاب «کانیبرازان» با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزشترین زیستگاههای انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در شمالغرب کشور به شمار میرود؛ به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصربفرد آن این تالاب در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع و نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجانغربی تبدیل و به این ترتیب به عنوان یکی از مناطق چهارگانه کشور با جایگاه قانونی معرفی شده است.
طبق اعلام اداره هواشناسی مهاباد در چند روز گذشته حداقل دمای هوای این شهرستان به منفی ۱۴ درجه سانتیگراد رسیده است.
در شهرستان مهاباد علاوه بر ۲ تالاب بینالمللی «کانیبرازان» و «قوپیباباعلی»، تالابهای دایمی «حسنخان» و تالابهای فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قرهقشلاق و سد مهاباد، هر سال در این فصل پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است.