محمدرضا عبدالرحیمی شامگاه سه‌شنبه در شورای هماهنگی ICT استان اظهار داشت:‌ توسعه ICT در این منطقه به رونق تولید، اشتغالزایی، افزایش سطح زیست‌پذیری و بهبود شاخص تولید ناخالص ملی می‌شود.

 وی با بیان اینکه مناطق آزاد باید نسبت به سرزمین اصلی پیشرفته‌تر باشد، افزود: زیرساخت‌ها باید در هر زمینه‌ها توسعه یابد و هم ساکنان این منطقه و هم فعالان اقتصادی و مسافران باید به فناوری‌های ارتباطاتی و دستاوردهای ICT دسترسی کامل داشته باشند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه در ۹ ماهه نخست سال جاری حدود ۲۲ میلیارد دلار تراتزیت خارجی از مرز بازرگان صورت گرفته، ادامه داد: بیش از ۲ میلیون مسافر در سال از منطقه آزاد ماکو تردد می‌کند که یک میلیون نفر از انان از میان اتباع خارجی هستند لذا این منطقه به عنوان ویترین نظامی اسلامی و توسعه یافتگی ایران باید مطرح شود. 

وی رویکرد سازمان منطقه آزاد ماکو را ارائه خدمات در قالب پنجره واحد با استفاده از تکنولوژی‌های ICT عنوان کرد و اظهار داشت: مرکز رشد و فناوری سازمان به منظور پشتیبانی از استارتاپ‌های فناورمحور ایجاد شده‌است.

ضریب نفوذ تلفن همراه در جاده‌های آذربایجان‌غربی بالاتر از متوسط کشوری است

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان‌غربی نیز ضمن ارائه گزارش از وضعیت اپراتورهای منطقه نسبت به اجرای تفاهم‌نامه منعقده در سال‌های گذشته بین سازمان منطقه آزاد ماکو و اداره‌کل فناوری ارتباطات و اطلاعات استان تاکید کرد و گفت: ضریب نفوذ تلفن همراه در این استان بیش از ۷۰ درصد است که در مقایسه با متوسط کشوری بالاست.

قاسم جلیلی‌نژاد با اشاره به اینکه تاکنون بستر اینترنت در بیش از یکهزار و ۳۵۰ روستای استان فراهم شده‌ و نسبت به کل کشور وضعیت مطلوب است، اظهار داشت: برخی نقاط کور در جاده‌های استان وجود دارد که دلیل آن نبود زیرساخت برق و دسترسی جاده است؛ در صورتیکه زیرساخت‌های برق و جاده در این نقاط اصلاح شود، اپراتورها آماده احداث ایستگاه و سرمایه‌گذاری هستند.

وی بیان کرد:‌ پیگیری موضوع دیتاسنتر ماکو را دستور کار قرار داده‌ایم و با توجه به اینکه در بحث تغییر آمایش سرزمین در استان این موضوع لحاظ نشده بود، با پیگیری‌هایی مکرر آن را مصوب کردیم.

وی منطقه آزاد ماکو را ظرفیتی برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای ICT به صورت آزمونه دانست و تصریح کرد:‌ برنامه‌های متعدد در حوزه‌های گردشگری و ICT در روستاها و شهرها در دست اجرا داریم که امیدواریم با همکاری سازمان منطقه آزاد به تمامی اهداف تعیین شده برسیم.

وی با بیان اینکه در توسعه فناوری اطلاعات، همه‌ کشور باید دسترسی همگانی به اطلاعات داشته باشند، اظهار کرد: با توجه به آنکه در آینده‌ای نه چندان دور اقتصاد دیجیتالی توسعه خواهد یافت، نقش منطقه آزاد ماکو در این توسعه بی‌بدیل است.

منطقه آزاد تجاری-صنعتی ماکو یکی از مناطق آزاد هفت‌گانه ایران است که در راستای اهداف اقتصادی این کشور، در ۲۴ مرداد ماه سال ۱۳۸۹ تصویب شد؛ بر اساس لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی کلیه فعالیت، موضوع قانون چگونگی مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن در منطقه آزاد تجاری - صنعتی ماکو که محدوده جغرافیایی آن مطابق نقشه شامل شهرستان‌های ماکو و شوط و پلدشت است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.