علی شریفی مقدم روز سه‌شنبه در کارگاه آموزشی اجرای طرح ملی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و افتتاح دبیرخانه طرح در ارومیه افزود: سلامت هشت محصول باغی و زراعی اعم از پرتقال، سیب‌زمینی، سیب‌درختی، پیاز، گوجه فرنگی گلخانه‌ای و سنتی، خیار گلخانه‌ای و سنتی در قالب انعقاد قراردادی بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهادکشاورزی در این استان بررسی می‌شود.
وی اضافه کرد: این طرح در ۲۰ استان کشور شامل آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، همدان، کرمان، کرمانشاه، اصفهان، تهران، البرز، قزوین، گلستان، مازندران، بوشهر، هرمزگان، کردستان، لرستان، سمنان و فارس این طرح به تدریج اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت اجرای این طرح بیان کرد: حداقل باید ۲۵ درصد از محصولات کشاورزی کشور تحت کشت کشاورزی ارگانیک قرار گیرد و جایگزینی ۳۵ درصد از کل کودهای کشور با کودهای آلی نیز یک تکلیف حقوقی بالادستی است که توسط جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و استاندارد قابلیت اجرا دارد.

مجری طرح ملی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و توسعه کشاورزی پایدار در آذربایجان‌غربی ادامه داد: شناسنامه‌دار کردن تولید محصولات گواهی شده از اهداف این طرح است که در ابتدا برای هشت محصول اجرایی خواهدشد و در سال آتی برای دیگر محصولات به اجرا در می آید.

شریفی مقدم اضافه کرد: در این راستا موسسه تحقیقات خاک و  آب مباحثی نظیر شناسایی مکان‌ها و خاک‌های آلوده را بر عهده دارد و سازمان حفظ نباتات هم وظیفه شناسامه دار و کددار کردن محصولات را بر عهده دارد.

در ادامه این نشست حاضران در کارگاه آموزشی با نحوه اجرای این طرح، اهداف اجرایی و نیز تکالیف و وظایف مربوط آشنا شدند.

به گزارش ایرنا در اجرای  طرح ملی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و توسعه کشاورزی پایدار کشور هشت محصول عمده که در سبد غذایی خانوارها مطرح هستند، به میزان ۲۷ میلیون تن که ۲۰ درصد از تولیدات کشاورزی ایران است از نظر میزان کود و سموم و باقیمانده فلزات سنگین مورد بررسی و پایش قرار گرفته و نتایج آن در اختیار متولیان سلامت و امنیت غذایی قرار می‌گیرد.

بخشی از این پایش‌ها در قالب تشکیل دبیرخانه استانی در بخش جهاد کشاورزی استان‌ها انجام می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.