رسول جلیلی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده از این میزان، حدود ۳۵۰ هزار تن به مصرف صنایع تبدیلی رسیده و ۵۰ هزار تن به صورت تازهخوری مصرف شده است.
وی با بیان اینکه آذربایجانغربی جایگاه اول تولید سیب درختی کشور را به خود اختصاص دادهاست، ادامه داد: امسال در حدود ۷۰۰ هزار تن از محصول تولیدی در سردخانههای استان ذخیره شد که بهتدریج برای فروش روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی میشود.
وی اظهار داشت: روزانه ۶۰۰ تن محصول سیب درختی از طریق مرزهای مختلف به کشورهای همسایه از قبیل عراق، ترکمنستان، پاکستان و آسیای میانه صادر میشود .
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه سیب درختی در تمامی شهرها و مناطق استان کاشت و تولید میشود، افزود: بیشترین سطح تولید سیب به ترتیب در شهرستانهای ارومیه و اشنویه، میاندوآب و سلماس و مهاباد است.
جلیلی افزود: آذربایجانغربی قطب اصلی تولید سیب در کشور است که توجه ویژه به زیرساخت ها از جمله سورت و بستهبندی، بهروزرسانی صنایع تبدیلی و تکمیلی و واحدهای سردخانهای در جهت کمک به افزایش صادرات این محصول ضروری است.
وی اضافه کرد: رفع موانع تعرفهای در برخی از بازارهای هدف، مشکلات بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، عدم وجود یارانهها و مشوقهای صادراتی به موقع و در حد کفایت و تجهیز ناوگان حمل و نقل به کامیونهای یخچال دار از اهم چالشهای پیش رو در جهت توسعه صادرات محصول سیب درختی استان است.
وی آشنا نبودن تولیدکنندگان با سلیقه بازارهای هدف، استفاده از روش های غیر استاندارد برای جمع آوری سیب صنعتی، هزینه بالای تولید، تغییرات اقلیمی، سرمازدگی و استقبال نکردن تولیدکنندگان از ارقام جدید پایههای رویشی و کمبود اعتبار مالی برای اصلاح و نوسازی باغ ها را نیز از مهمترین چالشهای بخش تولید سیب درختی بیان کرد.
به گزارش ایرنا آذربایجانغربی دارای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که به صورت دیم و آبی کشت میشوند؛ ۲۳۰ هزار بهره بردار در این استان فعالیت کشاورزی دارند و سالانه ۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید و روانه بازار میشود.