میرصمد سیدموسوی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری مانع از رسوب و فرسایش خاک میشود و این مهم در توسعه حفاظت از خاک، افزایش منابع آبهای زیرزمینی و توسعه بسترهای اقتصادی و اجتماعی بسیار اثرگذار است.
وی بیان کرد: در سال جاری با نگاه ویژه مسوولان کشور به خصوص مقام معظم رهبری و دولت تدبیر و امید، فضای مناسبی برای اجرای عملیات آبخیزداری ایجاد شده که باید از این فرصت بیش از پیش استفاده شود.
وی اضافه کرد: امسال ۶۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری این استان تخصیص یافته است که نسبت به سال گذشته ۲ برابر افزایش نشان میدهد.
وی ادامه داد: این اعتبار از محل صندوق توسعه ملی و اعتبارت استانی در حوزههای مکانیکی و بیولوژیکی برای جلوگیری از هدررفت منابع آبی و بهبود پوشش گیاهی منطقه هزینه میشود.
وی با اشاره به اینکه ۳۱ طرح آبخیزداری در ۱۷ شهرستان آذربایجانغربی در حال اجراست، اضافه کرد: امسال در پنج هزار هکتار از اراضی استان عملیات کپهکاری و بذرکاری و مدیریت چرای دام انجام شده است.
وی گفت: موفقیت در اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در عرصههای منابع طبیعی فقط با حضور فعال مردم میسر میشود زیرا هر کجا حفاظت و نگهداری از عرصههای منابع طبیعی به مردم واگذار شده، نتیجه مطلوبی داشته است.
آذربایجانغربی ۲ هزار و ۷۵۰ هزار هکتار عرصههای منابع طبیعی دارد که از این میزان ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار عرصه مرتعی است.
آبخیزداری به علم و هنر برنامهریزی مستمر و اجرای اقدام لازم جهت مدیریت منابع حوزههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته میشود و میتواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحبنظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری میتوان ۵۰۰ مترمکعب آب جدید تولید کرد، ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از ۶.۵ تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری میکند.
آذربایجانغربی از جمله استانهای نیازمند آبخیزداری به شمار میرود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیرهسازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
- کدخبر: 1293623
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد