غلامرضا بابایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۰۹ واحد تولیدی و صنعتی در استان جهت احیا هدفگذاری شده بود که از این میان ۵۵ واحد راکد و ۵۴ واحد با ظرفیت کم تولید در حال فعالیت بود و با تلاش و پیگیریهای مستمر بیش از ۶۰ درصد این واحدها به چرخه تولید بازگشت یا به حداکثر ظرفیت تولید رسید.
وی با اشاره به مشکلات موجود در واحدهای صنعتی و معدنی استان، گفت: عمده مشکلات این واحدها کمبود سرمایه در گردش و بدهیهای معوق بانکی بود.
وی با بیان اینکه مسوولان استان تمام تلاش خود را بکارگرفتهاند تا واحدهای راکد این استان به چرخه تولید برگردند، اضافه کرد: ۲ هزار و ۳۱۷ واحد دارای پروانه بهرهبرداری در آذربایجانغربی وجود دارد که یکهزار و ۴۱۵ واحد از این تعداد فعال و نیمهفعال است.
وی در مورد واحدهای معدنی استان نیز بیان کرد: ۴۶۹ معدن در حال بهرهبرداری در استان وجود دارد که ۸۰ درصد آنها فعال بوده و ۲۰ درصد از این معادن که بیشتر شامل سنگهای گرانیتی و تزیینی میباشد به دلیل شرایط و وضعیت بازار و ساخت و ساز و طرحهای عمرانی به حالت نیمه تعطیل و تعطیل موقت است.
«بابایی»، گفت: طرح احیا و فعالسازی صنایع و معادن کوچک مقیاس از مهمترین اقدامات جهت جلوگیری از خام فروشی بوده و اکنون در حال اجراست و پنج مصوبه نیز تاکنون در این زمینه تصویب شده که نقش مهمی در اشتغال و بازگشت سرمایه دارد.
وی افزود: با چند دستگاه اجرایی نیز در این زمینه هماهنگیهای لازم انجام شده که از عمدهترین فعالیتها و اهداف آنها احداث واحدهای فراوری مرتبط با هر نوع ماده معدنی در استان است.
وی افزود: از دیگر اقدامات جهت جلوگیری از خامفروشی استفاده از صنایع پاییندستی سنگهای تزیینی، طلا و سنگهای قیمتی است زیرا کارگاههای پاییندستی میتواند بدون هزینههای گزاف، اشتغال خانگی ایجاد کند.
آذربایجان غربی از نظر صنعتی یکی از استانهای کم برخوردار کشور به شمار میرود اما با اجرای قانون خروج از رکود تدوینی دولت تدبیر و امید، اقدامات خوبی در راستای بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی این استان به مدار تولید آغاز شده است.
تلاش دولتمردان تدبیر و امید برای رفع مشکلات بخش تولید و احیای آنها در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجانغربی آثار ارزشمندی در پی داشته اما مشارکت همگانی و تداوم این تلاشها برای رسیدن به اقتصاد درونگرا و برونزای مورد انتظار رهبری ضروری است.