مجید پاتو روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این عملیات با همکاری کشاورزان روستانشین، بذر گیاهانی نظیر «جاشیر»، «چیودان» و «درمنه» در عمق مناسبی از خاک قرار داده میشود تا با شروع فصل بارش رویش پیدا کنند.
وی اضافه کرد: این عملیات در قالب طرحهای آبخیزداری در مهاباد و با هدف غنیسازی مراتع، توسعه و بهبود وضعیت مراتع، حفظ و افزایش پوشش گیاهی و پیشگیری از وقوع سیل انجام میشود.
وی افزود: ممانعت از هدرروی آب، تقویت سفرههای آب زیرزمینی و استفاده بهینه از نزولات آسمانی از سایر اهداف کپهکاری مراتع است.
کپهکاری یکی از روشهای بذرکاری است که در آن بذر گیاهان مرتعی مورد نظر با دست درون چالههای حفرشده قرار میگیرد و با خاک پوشانده میشود و بعد از انجام عملیات، منطقه کپهکاری شده به مدت ۲ سال قرق میشود.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از یکهزار هکتار جنگل در منطقه «کاولان و کوران »؛ ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
آذربایجانغربی ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار عرصه ملی دارد که ۱۰۱ هزار هکتار آن را جنگلها تشکیل میدهد و نقطه آغاز رویشگاه جنگلی زاگرس محسوب میشود.