کیومرث دانشجو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افزایش کیفیت آب استحصالی سد ساروق برای مصارف شرب شهرستان تکاب نیز از دیگر اهداف رهاسازی آب این سد به سمت سد بوکان است.
وی بیان کرد: حداکثر دبی مطمئن برای رهاسازی آب از سد ساروق در نظر گرفته شده تا از بروز مشکل در مسیر این سد تا مقصد جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه با رهاسازی این میزان آب، مناطق پایین دست سد و رودخانه ساروق تحت تاثیر قرار میگیرد، از عموم مردم و ساکنان محلی درخواست کرد تا ضمن رعایت نکات ایمنی در زمان رهاسازی و پس از آن از نزدیک شدن به حریم و بستر رودخانه خودداری کنند.
سد ساروق تکاب در حال حاضر ۲۹ میلیون مترمکعب آب دارد و حجم آن ۳۸ میلیون مترمکعب است؛ این سد سابقه سرریز شدن نیز دارد و با توجه به بارشهای قابل توجه، همواره یکی از منابع تامین آب دریاچه ارومیه بوده است.
سد مخزنی ساروق (گوگردچی) بر روی رودخانه «قراقیه» در ۱۸ کیلومتری تکاب ساخته شده و عملیات بهرهبرداری آن از سال ۱۳۸۸ آغاز شده است.
این سد با هدف تامین آب شرب و صنعت شهرستان تکاب به میزان ۱۰میلیون مترمکعب در سال و نیز فراهم کردن آب پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به میزان ۴۱ میلیون مترمکعب در سال ساخته شد.