علی بهادری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار مرتع در آذربایجان غربی وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن توسط بهره برداران عشایری مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن ۶۰ هزار هکتار از اراضی آبی و دیم آذربایجانغربی در اختیار عشایر این استان است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲ میلیون واحد دامی در اختیار عشایر آذربایجانغربی است، ادامه داد: این دامها از مراتع و اراضی استفاده کرده و انواع محصولات لبنی و پروتئینی را تولید و و روانه بازار مصرف میکنند.
وی اظهار داشت: این تعداد واحد دامی سالانه ۵۵ هزار تن شیر، ۱۵ هزار تن گوشت و سه هزار تن پشم را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
وی بیان کرد: همچنین تولید ۶۷ هزار تن انواع محصولات زراعی، ۸۸ هزار تن انواع محصولات باغی و ۸۲ هزار تن انواع محصولات علوفهای از دیگر محصولات تولیدی عشایر آذربایجانغربی است.
سرپرست ادارهکل امور عشایری آذربایجانغربی گفت: تولید سالانه ۴۲ هزار مترمربع انواع صنایع دستی داری و غیر داری از جمله انواع فرش، گلیم، جاجیم، کلاه، دستکش، پاپوش و گیوه از دیگر محصولات تولیدی عشایر است.
بهادری ادامه داد: با توجه به نقش تعاونی عشایری در راستای بهبود امکانات قابل دسترس این قشر و در راستای حمایت از آنان، ۱۰ تعاونی عشایر و یک اتحادیه در این استان تشکیل شده و مشغول فعالیت است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۴ هزار نفر جمعیت عشایری از خدمات این تعاونیها بهرهمند میشوند، اضافه کرد: این اتحادیهها در بخشهای دامپروری، پرورش مرغ بومی، پرورش قارچ، تولید گیاهان دارویی، تولید صنایع دستی، فرآوردههای دامی و تولیدات مختص عشایر فعالیت میکنند.
وی اظهار داشت: عشایر آذربایجانغربی با امکانات محدود نقش برجسته و مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و حمایتهای لازم از این قشر صورت میگیرد.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ حدود ۱۰۴ هزار نفر جمعیت با ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در آذربایجانغربی زندگی میکنند که با این آمار ۹ درصد جمعیت عشایری کشور در این استان سکونت دارند؛ از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کردهاند و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستانهای چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهیندژ ییلاق و قشلاق میکنند.
عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجانغربی نیز ویژه عشایر است.