مصطفی چترآذر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مساحت محدوده جنگل های زالزالک در این شهرستان بیش از ۹۸ هکتار است که بیشترین میزان آن در روستای «میرآباد» و به صورت پراکنده در روستاهای «مندان»، «شیخان» و «کانی‌سرخ» قرار دارد.
وی افزود: زالزالک در ارقام مختلف و به رنگ‌های قرمز و زرد و به صورت طبیعی و خود رو در این شهرستان رشد می‌کند و نیاز به آبیاری نیز ندارد.
وی با اشاره به نقش درختان و درختچه‌های زالزالک در مقابله با فرسایش خاک اظهار داشت: درختان زالزالک با داشتن ریشه‌های بسیار عمیق علاوه بر اینکه از فرسایش خاک در مناطق کوهپایه‌ای جلوگیری می‌کند، می‌تواند به عنوان یک پایه مناسب و مقاوم برای پیوند درختان گلابی نیز باشد. 
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه افزود: طبق تحقیقات انجام شده زالزالک به عنوان گیاه دارویی شناخته شده و ثابت شده که میوه، برگ، ریشه و حتی دم‌کرده برگ آن خواص دارویی دارد و در طب سنتی از آن برای رفع ناراحتی‌های گوارشی، قلبی، بی‌خوابی و فشارخون استفاده می‌شود و دارای خواص آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است. 
چترآذر گفت: میوه زالزالک در فصل پاییز قابلیت برداشت دارد و نیمه دوم مهرماه و پس از بارش نخستین باران پاییزی برداشت آن آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
زالزالک با نام علمی crataegus monogyna درختانی به ارتفاع پنج تا ۱۲ متر باشاخه‌های انبوه و خاردار است که به صورت خودرو در مناطق کوهستانی ایران به ویژه در شمال کشور و همچنین در آذربایجان‌غربی به وفور یافت می‌شود. 

سال گذشته نیز ۳۵ تن زالزالک از مناطق جنگلی این شهرستان برداشت شده بود؛ این میوه جنگلی هم اکنون به قیمت هرکیلوگرم ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار ریال در بازار به فروش می‌رسد.

شهرستان اشنویه از شهرهای آذربایجان‌غربی است که بیش از ۷۴ هزار نفر جمعیت دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.