محمد عباسی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اقدام به منظور ترویج فرهنگ شیردهی نوزادان با شیر مادر در این شهرستان انجام گرفته است.
وی افزود: در راستای تشویق مادران به شیردهی مناسب نوزادان، اقدامات مختلفی انجام شده که از آن جمله میتوان به تشکیل پرونده الکترونیک سلامت سینا جهت کودکان مراجعه کننده به مراکز و پایگاههای سلامت و ارایه مراقبتهای سلامت به آنان اشاره کرد.
وی ادامه داد: مشاوره شیردهی نوعی مشاوره حل مساله و تخصصی است که امروزه با توجه به آنکه ارتباطات خانوادگی به ویژه در شهرهای بزرگ کمتر و ابعاد خانوارهای ایرانی کوچکتر شده و مانند گذشته نمیتوان چندان از راهنماییهای اعضای خانوادهها مانند مادربزرگها بهره برد انجام میشود.
عباسی با بیان اینکه راهاندازی مراکز مشاوره شیردهی یک تجربه جهانی است و تمام بیمارستانها طی یک بازه زمانی به این مراکز مجهز خواهند شد اظهار داشت: تشکیل گروههای حامی مادران شیرده برای حمایت مادران نیز از دیگر اقدامات در زمینه تغذیه کودک با شیر مادر است که باید به آن توجه و در سطح جامعه برای آن فرهنگسازی شود.
عباسی گفت: واحد مشاوره شیردهی برابر دستورالعمل ابلاغی در شیفت صبح در محل کلاس آموزش و مشاوره زایمان طبیعی و فیزیولوژیک مستقر در محوطه دانشکده پرستاری این شهرستان راهاندازی شده است.
وی اضافه کرد: اگر چه شاخصهای شیر مادر در طی دهه اخیر روند رو به بهبودی داشته، اما هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه طولانی در پیش است.
وی ادامه داد: به منظور رسیدن به شاخصهای مطلوب در این زمینه مشکلاتی وجود دارد که کمی آگاهی خانوادهها به ویژه دختران جوان از مزایای تغذیه با شیر مادر، ناکافی بودن آموزشهای دوران بارداری، عدم تماس نوزادان با مادر بلافاصله بعد از تولد و تاخیر در شروع شیردهی از جمله این مشکلات است.
وی افزود: تیم پایش متشکل از نمایندگان مرکز بهداشت و بیمارستان شهید دکتر قلیپور نیز بر روند اجرای آن در واحدهای تابعه، به خصوص برپایی نظام ارجاع و پذیرش موارد مشکلدار برابر کارنمای مدون ماهانه نظارت کرده و گزارش پیشرفت برنامه را به مسوولان ذیربط ارائه خواهند داد.
این نخستین کلینیک مشاوره شیردهی در بوکان است که تاکنون راهاندازی شده است.
تغذیه با شیر مادر فواید بسیاری دارد؛ شیر مادر همیشه تازه و در دسترس است و هر زمان که نوزاد احساس گرسنگی کند در اختیار اوست، تغذیه با شیر مادر پیوند محبت بین مادر و نوزاد را محکمتر میکند، خونریزی بعد از زایمان در مادری که نوزادش را با شیر خود تغذیه میکند زودتر قطع می شود، احتمال بروز سوء تغذیه، اسهال، عفونتهای تنفسی و گوش درد در نوزادی که با شیر مادر تغذیه میشود کمتر است و موادی که در شیر مادر مخصوصا در آغوز وجود دارد نوزاد را در برابر بیماریها و عفونتها مقاومتر میکند.
کمک به اقتصاد خانواده با تغذیه شیر مادر، تعویق بارداری بعدی در مادرانی که شیر خود فرزندانشان را تغذیه می کنند، افزایش ضریب هوشی نوزاد، بالا بردن سیستم ایمنی بدن نوزاد و کاهش سرطان پستان و دهانه رحم و تخمدان در مادران از دیگر مزایای تغذیه با شیر مادر است.
در بوکان یک واحد بیمارستانی با ۲۶۰ تخت بیمارستانی هماکنون وجود دارد.