علی بهادری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این حوزه ها شامل تولید صنایع دستی، تولید مواد لبنی، دامپروری، پرورش مرغ بومی، تولید گیاهان دارویی، پرورش قارچ، بافت قالی و قالیچه و همچنین تولید بافتنی های مخصوص عشایری است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۲۴ صندوق خرد زنان عشایری در آذربایجان غربی فعال بوده و اقدامات لازم را برای تولید محصولات عشایری انجام می دهد.

وی بیان کرد: ۶۰۰ زن روستایی و عشایری در این صندوق های خرد عضو هستند.

سرپرست اداره کل امور عشایری آذربایجان غربی با بیان اینکه توانمندسازی زنان روستایی و عشایر از مهمترین اهداف این سازمان است، گفت: برنامه‌های آموزشی، ترویجی و مشارکتی به منظور ایفای نقش موثرتر آنان در بخش کشاورزی و صنایع دستی در این راستا اجرا می شود.

حدود ۱۰۴ هزار نفر جمعیت با ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در آذربایجان‌غربی زندگی می‌کنند که با این آمار ۹ درصد جمعیت عشایری کشور در این استان سکونت دارند؛ از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کرده‌اند و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستان‌های چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین دژ ییلاق و قشلاق می‌کنند.

۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان‌غربی نیز ویژه عشایر است.

۸۱۳۷/۲۰۹۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.