خالد رحمانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد حلقه چاه در روستاهای بخش مرکزی و خلیفان قرار داشت که به صورت غیرقانونی وارد مدار مصرف کشاورزی شده بود.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۳۹۳تاکنون ۵۹۵ حلقه چاه غیرمجاز در سطح این شهرستان مسدود شده است که با پر شدن آنها از مصرف غیرمجاز چهار میلیون متر مکعب آب جلوگیری شده است.
وی اضافه کرد: در سال جاری ۵۸ مورد اخطاریه، یک مورد معرفی به دادگاه، توقیف یک دستگاه حفاری و ۱۶ مورد جلوگیری از حفاری در خصوص چاههای غیرمجاز انجام شده است.
وی با بیان اینکه در گاهی اوقات برای انسداد چاهها با مقاومت کشاورزان و اهالی روستاها روبرو هستیم افزود: کشاورزان باید بدانند که منفعت بلندمدت را به کوتاهمدت ترجیح دهند زیرا تداوم حیات کشاورزی و زندگی آنان به این اقدام وابسته است.
«رحمانی»، با اشاره به اینکه تاکنون پنج هزار و ۳۶۴ حلقه چاه غیرمجاز در این شهرستان شناسایی شده است، افزود: حجم تخلیه این تعداد چاه غیرمجاز سالانه بالغ بر ۶۸ میلیون متر مکعب است.
وی اظهار داشت: برداشت غیرمجاز آبهای زیرزمینی باعث کاهش این منابع و پایین رفتن سطح آب آنها میشود که در بسیاری از مواقع حتی موجب فرونشست اراضی نیز میشود.
وی بیان کرد: هماکنون یکهزار و ۵۶۴ حلقه چاه دارای مجوز در مهاباد با حجم تخلیه بیش از ۵۶ میلیون متر مکعب وجود دارد که از این تعداد یکهزار و ۳۰۹ حلقه چاه در بخش کشاورزی با حجم تخلیه ۴۴.۵ میلیون مترمکعب، ۱۹۳ حلقه با حجم تخلیه چهار میلیون متر مکعب مربوط به بخش صنعت و ۵۹ حلقه نیز با حجم تخلیه ۶ میلیون متر مکعب مربوط به آب شرب است.
رحمانی با اشاره به اینکه نصب کنتورهای هوشمند چاههای مجاز برای جلوگیری از اضافه برداشت ضروری است، افزود: امسال با نصب هشت فقره دیگر از این کنتورها، مجموع چاههای دارای کنتور هوشمند به ۲۳۸ فقره رسیده است.
رییس امور آب مهاباد گفت: برای نصب این کنتورها نیاز به همکاری بهرهبرداران است تا در کمترین زمان ممکن نسبت به نصب آنها اقدام شود زیرا که تمدید پروانه بهرهبرداری از چاههای آب منوط به نصب کنتور هوشمند است و در صورت نصب نکردن آنها برق مصرفی چاهها قطع خواهد شد.
مهاباد دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است که از این میزان بیش از هفت هزار و ۵۰۰ هکتار با سامانههای نوین و مجهز آبیاری میشود.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/