سیدهادی بهادری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بازار مسکن در وضعیت رکود تورمی قرار دارد، بیان کرد: مشاوران املاک باید بدانند که وضعیت رکود و کاهش درآمدهای مالی برای تمام اقشار است و نمی‌توان برای یک قشر خاص سودآوری جدیدی را ایجاد کرد.

وی با تاکید بر اصلاح سازوکار دریافت حق کمیسیون مشاوران املاک، اظهار داشت: مشاوران درصدی از قیمت فروش را به عنوان حق کمیسیون دریافت می‌کنند، حال با افزایش قیمت‌ها این افراد سهم بیشتری خواهند داشت؛ این موضوع موجب می‌شودکه خود املاکی‌ها به یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن تبدیل شوند.

وی با اشاره به طرح جدید وزارت راه و شهرسازی برای افزایش عرضه مسکن در کشور نیز گفت: در شرایط کنونی وزارتخانه طرح‌های مختلفی را برای حوزه مسکن طراحی کرده که یکی از این موارد تهاتر واحدهای مسکونی آماده با اراضی دولتی است.

وی ادامه داد: دولت به دنبال آن است که با واگذاری اراضی به مالکان، آپارتمان‌های آماده‌ای را در اختیار بگیرد تا بتواند این واحدها را بر اساس سیاست‌های خود به بازار مسکن تزریق کند.

بهادری با بیان اینکه ترجیح می‌دهیم تا دولت در حوزه مسکن سیاست‌گذاری کند تا اینکه به صورت جزئی به مسائل اجرایی و مالی ورود کند، گفت: پیش‌بینی می‌شود ورود دولت به مسئله تهاتر واحدهای مسکونی آماده با اراضی دولتی به سرنوشت مسکن مهر دچار شود که در همین راستا وزارت راه و شهرسازی باید راهکارهای دیگر را عملیاتی کند.

دسترسی به مسکن یکی از این شاخص‌هاست که نسبت درآمد سالانه خانوار را به قیمت یک خانه معمولی اندازه‌گیری می‌کند؛ در واقع اگر متوسط درآمد سالانه خانوار در مناطق شهری را بر متوسط قیمت یک واحد مسکونی ۷۵ متری تقسیم کنیم، عددی به‌دست می‌آید که در اقتصاد به آن شاخص دسترسی به مسکن گفته می‌شود. هر چه این عدد کوچکتر باشد، یعنی قیمت مسکن با درآمد خانوار تناسب بیشتری دارد و در نتیجه، دسترسی خانوار به مسکن آسان‌تر است.

یکی دیگر از شاخص‌هایی که می‌تواند درباره صاحب‌خانه شدن خانوارها علائم خوبی نشان دهد، دوره انتظار برای خرید مسکن است؛ خانوار برای موارد مختلفی مانند خوراک، آموزش، مسکن و موارد دیگر هزینه می‌کند و اگر هزینه مسکن خانوار، مبلغ ثابتی باشد و قیمت مسکن هم تغییر نکند، با استفاده از دوره انتظار مشخص می‌شود چند سال طول می‌کشد تا خانوارها صاحب‌خانه شوند.

سهم هزینه مسکن در متوسط هزینه خانوارهای شهری از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۷ در بازه ۲۸ درصد تا ۴۵ درصد تغییر کرد؛ در سال ۱۳۸۴ حدود یک‌چهارم هزینه خانوار صرف مسکن می‌شد و تقریباً نیمی از هزینه خانوار در سال ۱۳۹۷ صرف مسکن شد.

طولانی‌ترین دوره انتظار برای خرید مسکن مربوط به سال ۱۳۹۷ و به مدت ۳۵ سال بود یعنی اگر قیمت‌ مسکن در این مدت ثابت بماند و خانوارها حدوداً سالی ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کنار بگذارند، می‌توانند در سال ۱۴۳۱ بالأخره خانه‌دار شوند.

۳۲۱۴/۳۰۷۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.