به گزارش ایرنا، محمدرضا عبدالرحیمی روز سهشنبه در نشست وزیر امور اقتصادی و دارایی با مدیران گمرک کشور اظهار داشت: منطقه آزاد ماکو با پتانسیل بالا از مزایای نواحی مرزی چندان بهره مند نشده و برای رسیدن به توسعه مطلوب به توجه ویژهای از سوی مسوولان نیازمند است.
وی با بیان اینکه در گذشته منابع درآمدی این سازمان از محل عوارض و واگذاری اراضی و مجوزهای فعالیتهای اقتصادی بوده است، افزود: از مجموع درآمد این سازمان تاکنون که ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بوده بیش از ۷۰ درصد صرف امور زیرساختی و عمرانی شده است.
وی به وجود معادن غنی و منحصرد بفرد از جمله مس، سیلیس و منیزیوم در این منطقه اشاره کرد و گفت: توسعه صنایع پاییندستی و صنایع معدنی در این منطقه سبب رشد اشتغال و درآمدزایی میشود.
وی اضافه کرد: مناطق آزاد باید بتواند به توسعه کشور و رفاه و اقتصاد مردم در این بحران اقتصادی کمک کند که لازمه آن مدیریت بهینه از منابع و نیروی انسانی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در سفر یک روزه به آذربایجانغربی علاوه بر حضور در منطقه آزاد ماکو از گمرک بازرگان نیز بازدید و واحد تولیدی روکش ورقهای امدیاف را نیز افتتاح کرد؛ وی عصر امروز نیز در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی آذربایجانغربی شرکت میکند.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمال غرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.
۷۱۳۲/۶۱۸۵/