کامیار داهیم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام‌ها در تمامی کشتارگاه‌های سطح استان در راستای حفظ سلامت عمومی و بهداشت جامعه با حضور 160 نفر از عوامل اجرایی در استان از ساعت هشت صبح تا پایان روز عید انجام می‌شود. 

 وی گفت: ذبح دام‌های قربانی در معابر و سطح شهر توسط شهروندان بدون نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی، احتمال خطر انتقال بیماری‌های همچون تب مالت، تب کریمه کنگو، سیاه زخم و انگل‌های داخلی مشترک دام و انسان را افزایش می‌دهد.

 وی با اشاره به اینکه شهروندان نمی‌توانند در زمینه سلامت گوشت قضاوت دقیقی داشته باشند اضافه کرد: سلامت گوشت و آلایش حاصل از ذبح دام باید توسط کارشناسان و بازرسان بهداشت دامپزشکی تایید شود.

وی از شهروندان خواست در روز عید قربان همکاری‌های لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی داشته باشند و دام‌های قربانی خود را در کشتارگاه‌های دام و یا در محل‌های تعیین شده از طرف شهرداری‌ها و مشاوره با ماموران دامپزشکی ذبح کنند.

وی اضافه کرد: نگهداری گوشت دام ذبح شده در یخچال به مدت حداقل 24 ساعت الزامی است تا خطر تب کریمه کنگو و سایر بیماری‌های خطرناک از بین برود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت عمومی سبب ایجاد آلودگی‌های ثانویه در گوشت استحصالی و نیز ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی در معابر عمومی و انتشار بیماری‌های مشتری بین انسان و دام می‌شود.
کارشناسان دامپزشکی نیز توصیه می‌کنند به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان، گوشت دام قربانی 24 ساعت و آلایش خوراکی دام (دل، جگر و قلوه) 48 ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس نسبت به توزیع و مصرف آن اقدام شود. 

7125/6185/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.