پرویز تومرایی روز یکشنبه در جلسه ساماندهی خرید سیب صنعتی، جمع‌آوری میوه‌های تابستانی کنار جاده‌ای و بررسی روند آخرین اقدامات انجام یافته در این زمینه در آذربایجان‌غربی افزود: ۳۰ مکان خرید از ۶۲ مکان متعلق به تعاون روستایی در شهرستان‌هاست و با وجود صدور مجوز برای جایگاه‌های خرید توسط جهاد کشاورزی، هنوز دستگاه‌های مرتبط مانند محیط زیست، امور اراضی، بهداشت و درمان و شرکت آب به استعلام‌های لازم در این زمینه پاسخ نداده‌اند.

وی گفت: بقیه ۳۲ مجوز صادر شده از سوی جهاد کشاورزی استان در شهرهای ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ، نقده و مهاباد می‌باشد که دستورالعمل تیپ محل اعم از ساختمان و تجهیزات و شرایط الزامی آن به متقاضیان اعلام شده است.

وی اظهار داشت: مقرر شده تا ۱۵ شهریور ماه که آغاز فصل خرید سیب درختی است این مکان‌ها با رعایت اصول منظور شده راه اندازی و استفاده از آنها انجام شود.

تومرائی بیان کرد: تسهیل روند راه‌اندازی این مکان‌ها جزو موارد قابل توجه بوده و لازم است تا دستگاه‌های مربوطه در زمینه استعلام‌ها تسریع در عمل را مورد توجه قرار دهند.

رضا حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر تسریع در روند استعلام موارد اعلامی تاکید کرد و گفت: تا آغاز زمان خرید سیب درختی این مراکز و جایگاه‌ها باید راه‌اندازی شوند.

نماینده دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه بیان کرد: سال گذشته ۵۳ مورد پرونده در این زمینه تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع داده شد.

وی اظهار داشت: مواد اولیه تمامی کارخانه‌های تولید کنستانتره و مواد غذایی باید از مراکز مجاز خریداری شود یا خود کارخانه‌ها لازم است تا به صورت مستقیم اقدام به خرید از کشاورز کنند یا خود دارای بارانداز باشند.

سالانه در موقع فصل برداشت سیب درختی در استان سیب درختی صنعتی در کنار جاده‌ها انباشته می‌شود که موجب بروز و نمایش جلوه‌های نامطلوبی از چهره کشاورزی در استان می‌گردد؛ این استان سالانه بین ۸۰۰ هزار تا ۱.۲ میلیون تن سیب درختی تولید و روانه بازار می‌کند که ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تن آن به مصارف صنعتی می رسد.

۳۷ درصد جمعیت آذربایجان‌غربی روستایی بوده و به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند؛ این استان یکی از مناطق مستعد کشاورزی کشور است و با وجود اینکه ۲.۳ درصد مساحت کشور را در بر می‌گیرد، اراضی کشاورزی آن بیش از ۵ درصد کل اراضی مزروعی ایران را شامل می‌شود.  
بیش از ۲۴ دشت حاصلخیز در آذربایجان‌غربی وجود دارد که در همه بخش‌های استان پراکندهاست و به همراه رودخانه‌های متعدد آن‌ را به یکی از مراکز کشاورزی در سطح کشور تبدیل کرده است.  
بیشترین سطح زیر کشت اراضی زراعی به زراعت دیم این استان تعلق دارد که قسمت‌های شمالی و جنوبی و غربی را شامل می‌شود و گندم و جو از محصولات عمده و استراتژیک زراعی در استان است.  
سیب، انگور، زردآلو نیز از عمده محصولات باغی در استان است و وجود ۲.۵ هزار هکتار مرتع در استان و مزارع بسیار گسترده کشت علوفه و ضایعات حاصل از فرآیند تولید کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنایع تبدیلی کشاورزی (تفاله‌های حاصل از فرآیند تولید که ارزش غذایی دامی دارند) نقش مهمی در تولیدات محصولات دامی و طیور و شیلات در استان دارد.  
این استان یکی از مناطق عمده تأمین ‌کننده مواد پروتئینی و حیوانی کشور بوده و دارای ۶.۵ میلیون واحد دامی است.  
صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به صنایعی گفته می‌شود که به فرآوری و عمل‌آوری نباتی و حیوانی (زراعی، باغی، شیلاتی، دام و طیور، جنگل و مرتع) می پردازد، فرآوری، در برگیرنده تغییرات فیزیکی، شیمیایی، نگهداری، بسته‌بندی و توزیع است.  

۳۰۷۲/۷۱۲۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.