معاون معماری_ شهرسازی  اداره کل راه و شهر سازی آذربایجان غربی گفت: معماری ساختمانهای ارومیه هیچ سنخیتی باسبک معماری ایرانی  _ اسلامی ندارند.

قادر احمدی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی افزود: متاسفانه وضعیت ساخت وساز ها در ارومیه به گونه ای است که هیچ سنخیتی با سبک معماری ایرانی و اسلامی نداشته و با این سبک فاصله دارند.

احمدی با اشاره به اینکه  عدم توجه به سبک معماری ایرانی و اسلامی مختص ارومیه نیست و کل کشور را شامل می شود تصریح کرد: در حال حاضر تمامی ساخت و ساز های استان وارداتی از غرب ، تحت تاثیر بازار و تبلیغات،  بدون توجه به ارزش های ملی ، دینی و سنتی شکل گرفته اند.

 وی بااشاره به اینکه در شرایط فعلی در حدود 5 درصد از نمای ساختمانهای ارومیه برگرفته از الگوی ایرانی اسلامی است خاطرنشان کرد: در منطقه آذربایجان بعد از سبک  معماری اصفهانی ، سبک آذربایجانی نیز رواج پیدا کرده  که در تبریز شاهد چند اثر هستیم ولی متاسفانه در ارومیه به دلیل جابجایی بخصوص در صد سال گذشته آثار و معماری های زیادی که برگرفته از سبک اصیل آذربایجان بوده اند از بین رفته اند.

این هیئت علمی دانشگاه ارومیه با بیان اینکه در گذشته در ساختمانهای قدیمی محرمیت و عدم اشرافیت همچنین استفاده از المانهای اسلیمی رعایت می شد اما امروزه با نفوذ نماهای غربی این المانها حذف شدند گفت: در گذشته مصالح بکار رفته در ساختمانها  و معماری ساختمانها نیز متناسب با اقلیم استان بودند و در فصول مختلف سال مانع از گرمی و سرد شدن ساختمان و اتلاف انرژی می شد.

احمدی یادآورشد: وجود المان هایی از جمله مدرسه هدایت، خانه انصاری، خانه باغ های قدیمی و سه گنبد در ارومیه را آثار ارزشمند شهر اعلام کرد که نیاز به توجه بیشتر مسئولان را برای حفظ این آثار می طلبد.

معاون معماری_ شهرسازی   اداره کل راه و شهر سازی آذربایجان غربی   با اشاره به اینکه ارومیه یک شهرمرزی و میزبان رخداد های بین المللی است اظهارکرد:  شهر های مرزی ویترین یک کشور هستند و رعایت معماری های اصیل ایرانی- اسلامی در ساخت و ساز ها باعث جذب گردشگر، سرمایه گذار و همچنین باعث اشتغال زایی و درآمد می شود ولی متاسفانه تاکنون به این امر توجه آنچنانی نشده است.

احمدی ادامه داد: معماری با سبک اصیل منطقه آذربایجان که نشان دهنده فرهنگ اصیل منطقه باشد یک پتانسیل برای گردشگری ارومیه است که تاکنون مورد کم توجهی قرار گرفته است.

وی در خصوص اینکه ساختمان های دولتی ارومیه تا چه اندازه با سبک معماری ایرانی-اسلامی  متناسب است تصریح کرد:معمولا بیشترادارات دولتی ارومیه نیز معماری سنتی و ایرانی را در نمای ساختمانها رعایت نکرده اند و این یک ایراد جدی برای ادارات وارگان های دولتی شهر است.

معاون معماری_ شهرسازی   اداره کل راه و شهر سازی آذربایجان غربی  افزود: برای حفظ ساختمان های تاریخی و ایجاد جذابیت برای گسترش توجهات به سبک معماری ایرانی واسلامی در سال جاری با تایید کلیات طرح  لشگر64،بازسازی پروژه پادگان لشکر64 ارومیه باهدف رشد گردشگری و احیای معماری بناهای تاریخی انجام خواهدشد. 

 


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.